Everyday Healthy

Social media detox – doe jij het wel eens?

Social media detoxAfgelopen week nam ik samen met Brenda van Health Creators het whole30recipes account over op instagram. Een account met maar liefst 1,3 miljoen volgers. We hadden alles goed voorbereid. Filmpjes gemaakt, recepten voorbereid en gefotografeerd dus we zaten er goed bij zeg maar…

Maar toen brak de dag aan en waren we toch enorm overweldigd door het social media geweld wat gepaard gaat met zoveel volgers. We waren bijna non-stop bezig met Instagram. En na een paar dagen waren we er eigenlijk allebei wel een beetje klaar mee. 

Social media detox

Dat was ook het moment dat ik bedacht dat het wel eens lekker zou zijn om gewoon een hele dag (ja dat klinkt natuurlijk als helemaal niks…) geen enkel digitaal medium te gebruiken. Dus geen telefoon, geen computer en geen tv. (insert geschokte emoji) Dat klinkt wellicht simpel maar mijn leven is voor een groot deel digitaal. Mijn werk doe ik achter de computer, via email en via instagram. Ik zit weliswaar niet 24 uur per dag achter een apparaat maar zo voelt het soms wel een beetje. 

Ik besprak dat ’s morgens met Tom en hij vond het ook een goed idee… Resultaat… we gaan binnenkort een dag inplannen waarin we compleet offline gaan. En misschien bevalt het wel zo goed dat we het vaker in gaan stellen. 

Doe jij het wel eens? Een dag helemaal offline? Back to basics? Terug naar die tijd voor alles gedeeld werd via social media? Terug naar de tijd voor de computer? Ik realiseer me trouwens wel dat er genoeg mensen zijn die die tijd helemaal niet hebben meegemaakt. Die zijn geboren na de intrede van de computer. Haha… Risico van ouder worden he, dan krijg je die momenten.

Social media detox

De regels

We hebben een paar simpele regels opgesteld en hier is hoe we het aan gaan pakken

  • De telefoon gaat uit en in een laatje
  • De computer gaat uit
  • De tv gaat uit
  • Ipad’s en andere apparaten achter slot en grendel
  • Van wakker worden tot weer naar bed gaan worden er geen digitale middelen ingezet
  • Wel toegestaan: Fitbit… ๐Ÿ™‚

Kunnen we ook meteen dit wat meer in praktijk brengen…

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je het paleo maaltijdplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *