Everyday Healthy

Vijf ingrediënten die je smoothies nog gezonder maken

Vijf ingredienten die je smoothie nog gezonder maken | everydayhealthy.nl

Ben jij een liefhebber van een smoothie in de ochtend?

Als je regelmatig deze vijf ingrediënten aan je vloeibare ontbijt toevoegt zorg je ook meteen voor een gezonder lichaam en gezondere darmflora.

Kurkuma

Ik vertelde al eerder over alle gezonde effecten die worden toegedicht aan kurkuma (geelwortel) dus voeg hiervan regelmatig wat toe aan je smoothie voor het beste effect. Verse kurkuma koop je bij de toko, maar in poedervorm kan natuurlijk ook. Zorgt ook meteen voor een frisse gele kleur aan je smoothie. Combineer bijvoorbeeld met mango, spinazie en kokosyoghurt. Let wel op want teveel kurkuma in je smoothie is niet lekker. Probeer de dosis dus even uit en voeg elke keer kleine beetje toe.

Gember

Gember werkt als een soort relaxtherapie voor je darmen. Het werkt ontstekingsremmend en als je veel last hebt van een opgeblazen gevoel en gasvorming dan helpt gember dit tegen gaan. Je kunt gember vers raspen in je smoothie of gembersap gebruiken (uit de slowjuicer)

Verse kruiden

Verse kruiden zijn ideaal om niet alleen smaak aan je smoothie toe te voegen maar ook de nodige micronutrienten. Zo helpt  peterselie bij het ontgiften van je lever, helpt koriander gif op celniveau te verwijderen en helpt basilicum tegen ontstekingen en helpt om verkoudheden en virussen te bestrijden.

Vijf ingredienten die je smoothies nog gezonder maken | everydayhealthy.nl

Appel cider azijn

Appel cider helpt om de PH van je lichaam te balanceren en stimuleert je darmfunctie en lymfeklieren. Doe elke keer een eetlepel appel cider in je smoothie en je zorgt ook meteen voor een fijne hoeveelheid zuur om de smaken in je smoothie te versterken.

Muntblaadjes

De olie in muntblaadjes stimuleren je gal wat je lichaam vervolgens gebruikt om vet te verteren en krampen in je darmen te verminderen. Dit zorgt ervoor dat gasvorming en een opgeblazen gevoel verminderen. Je kunt muntthee maken en dit koud bewaren in de koelkast. Voeg het dan toe aan je smoothie in plaats van water of melk de volgende keer dat je er eentje maakt.

Bron: Mind, Body Green

 

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je het paleo maaltijdplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *