Home Β» 100!

100!

door Belinda Slob

Delen is leuk!

Jawel 100! Zo’n mooi getal, 100!

Maar is het wel mooi? 100 kan heel mooi zijn, zo is een briefje van €100 toch een van de mooiste bankbiljetten die je in je portemonnee kunt hebben zitten. Of 100 kaarsjes op je verjaardagstaart! Wat een feest..

IMG_0476

Helaas is mijn 100 niet zo fraai, namelijk de eerste keer dat ik 100 op de weegschaal zag staan. 100 kg… Het komt hard aan. Ik sta eigenlijk zelden op de weegschaal, natuurlijk weet ik dat ik te zwaar ben, en dat ik er hoog nodig iets aan moet doen! Maar ik steek mijn kop in het zand en maak nog een stapel boterhammen klaar. Ik weet hoe verkeerd ik eet, wat ik fout doe en waar mijn makke ligt.. Maar ik kom niet van dat stemmetje in mijn hoofd af, je kent het wellicht, dat stemmetje wat je verteld dat je honger hebt. Nee een lege maag heb je niet, maar toch reageer je op dat stemmetje..

Even terug naar die 100, ik schrijf het nog maar een keer voor mijn eigen neus op. 100 kg… Gisteren stonden deze cijfers voor het eerst op mijn weegschaal. Echt niet iets om trots op te zijn, dus waarom zou ik er hier over schrijven? Hopelijk is het een stok achter de deur, weten dat er wellicht mensen mee lezen.

Ga ik een receptendagboek bij houden? Nee, Simone heeft al zoveel mooie recepten die ook in mijn plan passen, ik zal zo af en toe wel een succes recept plaatsen, of juist een misser. Ik ga me eigenlijk met van alles hier bezig houden, de psychologie achter het afvallen, maar ook achter het aankomen, over de keuzes die ik maak. Ik zal schrijven over mijn ups en downs, maar juist niet dagelijks mijn gewicht gaan noemen. Waarom? Omdat ik eigenlijk niet zo vaak op de weegschaal wil staan.

Ik heb twee keer eerder echt een serieus dieet gevolgd, de eerste keer viel ik 15 kg af, de tweede keer 20 kg, met ongeveer 8 jaar er steeds tussen, dit keer moet er echt 30 af. Kerst 2016 in een leuk jurkje maat 40, dat zou toch een haalbaar doel moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

16 comments

Simone
Simone januari 6, 2016 - 8:58 am

Ben benieuwd hoe het met je gaat straks Belinda! Heel veel succes in ieder geval. Je kunt het!

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 8:59 am

Dankje Simone!

Antwoord
Avatar
Karla Hiensch januari 6, 2016 - 9:55 am

Succes! Als ik het kan,kan jij het ook,wij van Deleukste zijn doorzetters toch!x

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 10:20 am

Dankjewel Karla! Wij zijn idd deleukstedoorzetters πŸ™‚

Antwoord
Avatar
Astrid Overeem januari 6, 2016 - 10:29 am

Je kan het!!! Ik heb alle vertrouwen in je

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 10:41 am

Haha dankjewel Astrid!

Antwoord
Avatar
Heidi januari 6, 2016 - 11:01 am

Ik weet hoe het voelt die 100. Mijn absolute high was 115, nu 2 jaar geleden. Toen de knop om gezet naar kh arm eten. 20 kg in een half jaar eraf en daarna stond ik stil. Afgelopen feestdagen teveel gefeest. Ik ga niet op de weegschaal daar wordt ik depri van en als ik depri ben ga ik eten, het liefst kh rijk want dat zet mijn serotonineproductie aan……voor eventjes, heel eventjes…….. . Als fysiotherapeut en orthomoleculair therapeut weet ik veel van voeding, bewegen, afvallen etc, ik begeleid zelfs mensen. Maar ik herken ook het psychologische proces van ontkenning, excuses, kop in het zand steken, gewoon er genoeg van hebben en de wisselingen in energie. Als het goed gaat, dan gast het ook supergoed en dan gast het afvallen ook, dan heb je ook steeds meer energie, maar owee als het niet goed gaat, je zit zo weer in een neerwaartse spiraal qua emoties en energie en helaas gaat dat ten koste van het afvallen. Het nieuwe jaar is weer van start en goede voornemens heb ik niet meer maar wel weer het oppakken van mijn gezonde leefpatroon van voor de feestdagen. Ik moet dat altijd doen met een knal en ook dit jaar ben ik weer begonnen om met een weekje sapvasten van mijn kh verslaving af te komen en mijzelf te dwingen om gewoon domweg minder te eten, want hoe gezond ook, teveel eten, daar wordt ik dik van

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 1:22 pm

We weten het zelf allemaal prima, ik zou zou diΓ«tiste kunnen worden grap ik wel eens, kan anderen precies vertellen (en mezelf ook) hoe het moet, maar het doen is toch even anders.
Het is een gevecht die we met onszelf voeren, met hoeveel duizenden we ook zijn, en je iedereen om je heen er over hoort.. je moet het echt zelf oplossen.. De steun is lief en werkt motiverend, maar als je jezelf niet kunt motiveren kom je er niet ver mee πŸ˜‰

Antwoord
Avatar
Lonk januari 6, 2016 - 11:11 am

Zet hem op meis!!! Ik moet ook hoognodig…..ook kd junk

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 1:24 pm

Thanks xx

Ik had nooit moeten stoppen met koolhydraat arm eten… Af en toe als je op gewicht bent, kan best.. maar je moet je levenlang KH blijven tellen..

Antwoord
Avatar
Vetexbart januari 6, 2016 - 11:14 am

Ik wens je veel succes bij je afval parcours πŸ™‚ Ik weet wat het is om drie cijfers om de weegschaal te zien staan en hoe moeilijk het is om daar iets van af te prutsen. Ik weet ook heel goed wat wel en niet eten, maar dat wil niet zeggen dat je er ook effectief rekening mee houdt πŸ™‚

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 1:40 pm

Dank je! Ik zat echt een paar ons boven de 100, het scheelt dus dat ik in de eerste week al weer in de twee cijfers terecht kom, dat helpt…ietjes, want dan nog steeds bijna 30 te gaan πŸ™‚

En zoals ik hierboven bij een van de reacties ook al schreef… we weten het allemaal eigenlijk wel.. we nemen onszelf alleen te vaak bij het ootje πŸ˜€

Antwoord
Avatar
Michaela januari 6, 2016 - 8:23 pm

Hoi Belinda,

Super dat je er weer voor gaat, ik doe met je mee, maar ik ga niks weglaten. Ga voor een gezonde leefstyle en zie wel hoeveel ik daarvan ga afvallen. Ik moet stoppen met dieetdenken en weer normaal leren eten, maar dat is zo ontzettend moeilijk. Succes en lees graag je blogs.

Liefs Michaela

PS: misschien dat we dan straks samen kunnen gaan shoppen voor dat leuke jurkje ?

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 6, 2016 - 9:12 pm

Ik weet dat ik een koolhydraat verslaving heb, en als ik die toelaat ga ik maanden honger leiden, en niets afvallen. Wat over het algemeen als gezond gezien wordt, bevat voor mij echt te veel koolhydraten ( en niet alleen voor mij) Een caloriebeperkend dieet waar koolhydraten inzitten werkt gewoon niet afdoende..

Ik heb het jurkje al op het oog ? .. King Louie ?

Antwoord
Avatar
Annemiek januari 6, 2016 - 9:57 pm

He Belinda, 100 zou je echt niet zeggen. Zit er bijna tegenaan, dus ga je absoluut volgen!

Antwoord
Belinda Slob
Belinda Slob januari 7, 2016 - 9:02 pm

Het was 100.7 dus niet schokkend over de 100 maar net genoeg om de drie cijfertjes in beeld te krijgen. Ik voelde zelf al wel dat het zover was.. Voordeel is dan wel dat ik snel weer onder de 100 zal zitten πŸ™‚

Hoe ga jij het doen?

Antwoord

Laat een comment achter

shares