Jawel 100! Zo’n mooi getal, 100!

Maar is het wel mooi? 100 kan heel mooi zijn, zo is een briefje van €100 toch een van de mooiste bankbiljetten die je in je portemonnee kunt hebben zitten. Of 100 kaarsjes op je verjaardagstaart! Wat een feest..

IMG_0476

Helaas is mijn 100 niet zo fraai, namelijk de eerste keer dat ik 100 op de weegschaal zag staan. 100 kg… Het komt hard aan. Ik sta eigenlijk zelden op de weegschaal, natuurlijk weet ik dat ik te zwaar ben, en dat ik er hoog nodig iets aan moet doen! Maar ik steek mijn kop in het zand en maak nog een stapel boterhammen klaar. Ik weet hoe verkeerd ik eet, wat ik fout doe en waar mijn makke ligt.. Maar ik kom niet van dat stemmetje in mijn hoofd af, je kent het wellicht, dat stemmetje wat je verteld dat je honger hebt. Nee een lege maag heb je niet, maar toch reageer je op dat stemmetje..

Even terug naar die 100, ik schrijf het nog maar een keer voor mijn eigen neus op. 100 kg… Gisteren stonden deze cijfers voor het eerst op mijn weegschaal. Echt niet iets om trots op te zijn, dus waarom zou ik er hier over schrijven? Hopelijk is het een stok achter de deur, weten dat er wellicht mensen mee lezen.

Ga ik een receptendagboek bij houden? Nee, Simone heeft al zoveel mooie recepten die ook in mijn plan passen, ik zal zo af en toe wel een succes recept plaatsen, of juist een misser. Ik ga me eigenlijk met van alles hier bezig houden, de psychologie achter het afvallen, maar ook achter het aankomen, over de keuzes die ik maak. Ik zal schrijven over mijn ups en downs, maar juist niet dagelijks mijn gewicht gaan noemen. Waarom? Omdat ik eigenlijk niet zo vaak op de weegschaal wil staan.

Ik heb twee keer eerder echt een serieus dieet gevolgd, de eerste keer viel ik 15 kg af, de tweede keer 20 kg, met ongeveer 8 jaar er steeds tussen, dit keer moet er echt 30 af. Kerst 2016 in een leuk jurkje maat 40, dat zou toch een haalbaar doel moeten zijn.