Wie ben ik?

Boekreview Hoe word je 100 | everydayhealth.wpengine.com

Welkom bij Everyday healthy

Van huis uit aten we vlees. Vis kwam eigenlijk zelden tot nooit op het menu, tenzij in de vorm van een blikje haring in tomatensaus of een rolmops. Pas toen ik al een aantal jaar op kamers woonde leerde ik vis eten.

In de jaren 80 at ik een paar jaar vegetarisch, omdat ik – als dierenliefhebber – vond dat ik dat moest proberen. Van voeding had ik geen verstand dus ik deed maar wat. Het was in ieder geval geen goed doordacht plan en voor ik er erg in had ging ik weer terug naar het leven als een omnivoor.

VEGA of VEGAN

In januari 2017 keek ik een aantal documentaires op Netflix; Food Inc., Cowspiracy, Fork over Knives en nog een paar. Vlak daarna kwam het schandaal met de varkensslachterij in Tielt en wist ik het zeker. Ik wilde geen dieren meer eten. In eerste instantie twijfelde ik of ik nu vegetarisch of veganistisch zou gaan eten, maar na een paar weken vega kwam de vegan challenge om te hoek en besloot ik dat te proberen.

Whole30

Na een bijzonder pasta rijke vakantie in Italie leek het me tijd om weer eens een Whole30 te gaan doen. Een whole30 is per definitie niet vegetarisch, maar kan wel gevolgd worden met wat aanpassingen. Ik besloot om vis te herintroduceren in mijn dieet en tevens om de focus van Everyday Healthy whole30 specifiek te maken. Veel mensen hebben vragen over de whole30 en weten niet goed wat ze moeten eten. Wil je meer weten over de whole30 in het algemeen check dan vooral deze post met algemene informatie.

Processed with VSCOcam with m5 preset

De komende tijd (we beginnen op 10 juni met whole30 nummer 7) gaan er weer veel nieuwe whole30 recepten online komen aangevuld met informatie over de whole30 en waar je op moet letten.

Ik ben momenteel bezig met een opleiding voor Natuurvoedingsadviseur, maar ben nog zeker geen expert.

 

 

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

2 reacties

  1. hai Simone,

    Ik volg je blog Simones Kitchen al lang en graag via Bloglovin’.
    Gaat deze blog daar ook op komen? Want ik heb namelijk geprobeerd in te schrijven voor de mailinglist, maar die link werkt nog niet goed.

Leave a Response