Welkom bij Everyday healthy

Meer en meer wordt het duidelijk dat voeding veel belangrijker is dan je denkt. Hoe je eet bepaalt in grote mate hoe je je voelt, welke ziektes je wel of niet krijgt en hoe gezond of hoe ongezond je oud wordt. Eet je elke dag een junkfood maaltijd of kook je liever zelf thuis? En hoe zorg je dat je voldoende groente binnen krijgt?

Welke hype komt er nu weer aan?

Wijs worden uit de enorme berg van informatie die je op het internet vindt, in tijdschriften en via tv programma’s maken het er niet altijd makkelijker op. Vroeger at je aardappel, groente en vlees en had je al die keuzes niet. De ene keer gaat iedereen glutenvrij, dan hoor je weer dat kokosolie dodelijk is of juist heel gezond. Wie moet je nu geloven? In de loop der tijd ben ik erachter gekomen dat niet elk voedingspatroon past bij elke persoon. Voeding is vooral persoonlijk. Wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken.

Waar wel iedereen het over eens is, is dat het sleutelwoord in bijna alle gevallen ‘zelf maken’ is. Bereid je maaltijden thuis en gebruik geen pakjes en zakjes. Alleen daarmee al zorg je dat je minder suiker, zout en transvetten binnenkrijgt. Of in de woorden van Michael Pollan “Eat real food, everyday, mostly plants”.

Natuurvoedingsadviseur

Door mijn eigen worsteling om gezond te eten raakte ik meer en meer geïnteresseerd in goede voeding en besloot begin 2017 om een opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan volgen. Via de site hou ik jullie op de hoogte van mijn vorderingen en deel ik gezonde recepten en andere gezondheidsinformatie.

Ik heb gemerkt dat het voor mij het beste werkt als ik weinig koolhydraten eet, veel goede vetten en een normale hoeveelheid eiwitten. Veel van de recepten die je hier vindt passen daar dus in.

 

Welkom bij Everyday Healthy en ik hoop je vaak terug te zien!

Disclaimer: Heb je gezondheidsklachten zorg dan altijd dat je een bezoek brengt aan je huisarts of specialist!

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
2 comments
  1. hai Simone,

    Ik volg je blog Simones Kitchen al lang en graag via Bloglovin’.
    Gaat deze blog daar ook op komen? Want ik heb namelijk geprobeerd in te schrijven voor de mailinglist, maar die link werkt nog niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *