Home ┬╗ Over Everyday Healthy

Over Everyday Healthy

door Simone van den Berg

Welkom bij Everyday healthy

Meer en meer wordt het duidelijk dat voeding veel belangrijker is dan je denkt. Hoe je eet bepaalt in grote mate hoe je je voelt, welke ziektes je wel of niet krijgt en hoe gezond of hoe ongezond je oud wordt. Eet je elke dag een junkfood maaltijd of kook je liever zelf thuis? En hoe zorg je dat je voldoende groente binnen krijgt?

Welke hype komt er nu weer aan?

Wijs worden uit de enorme berg van informatie die je op het internet vindt, in tijdschriften en via tv programma’s maken het er niet altijd makkelijker op. Vroeger at je aardappel, groente en vlees en had je al die keuzes niet. De ene keer gaat iedereen glutenvrij, dan hoor je weer dat kokosolie dodelijk is of juist heel gezond. Wie moet je nu geloven? In de loop der tijd ben ik erachter gekomen dat niet elk voedingspatroon past bij elke persoon. Voeding is vooral persoonlijk. Wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken.

Waar wel iedereen het over eens is, is dat het sleutelwoord in bijna alle gevallen ‘zelf maken’ is. Bereid je maaltijden thuis en gebruik geen pakjes en zakjes. Alleen daarmee al zorg je dat je minder suiker, zout en transvetten binnenkrijgt. Of in de woorden van Michael Pollan “Eat real food, everyday, mostly plants”.

Natuurvoedingsadviseur/Trainer hormoonfactor

Door mijn eigen worsteling om gezond te eten raakte ik meer en meer ge├»nteresseerd in goede voeding en besloot begin 2017 om een opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan volgen. Gevolgd door de opleiding trainer Hormoon factor. Beide diploma’s heb ik inmiddels op zak.

De drang naar meer kennis hield daar echter niet op. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot Primal Health Coach. Hieronder vind je nog eens alle opleidingen op een rijtje:

  • Natuurvoedingsadviseur via Sonnevelt
  • Trainer Hormoonfactor via Sonnevelt
  • EMB bloedtest via Ortho Health Foundation
  • Fibromyalgie via Ortho Health Foundation
  • Advanced functional nutrition via Mind Body Green (in opleiding)
  • Primal Health Coach (in opleiding)

2 comments

Avatar
Mayke augustus 8, 2015 - 11:02 am

hai Simone,

Ik volg je blog Simones Kitchen al lang en graag via Bloglovin’.
Gaat deze blog daar ook op komen? Want ik heb namelijk geprobeerd in te schrijven voor de mailinglist, maar die link werkt nog niet goed.

Antwoord
Simone
Simone augustus 8, 2015 - 11:07 am

He Mayke
Ja hoor het blog staat al op bloglovin. Als je op de homepage bent staat er een link naar Fruits & Veggies op bloglovin! Dit is de rechtstreekse link https://www.bloglovin.com/blogs/fruits-veggies-14343271
Ik zal ook even kijken wat er mis is met de email inschrijving. Thanks!

Antwoord

Laat een comment achter