Home » Aziatische garnalenballetjes – whole30 en paleo

Aziatische garnalenballetjes – whole30 en paleo

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Heerlijke garnalenballetjes die whole30 proof en paleo zijn

Makkelijke garnalenballetjes

Voor paleo magazine nummer 1 van 2019 (lijkt alweer zo lang geleden), was een van de specials het maken van 6 burgers. Na 5 van die platte schijven wilde ik wel eens wat anders dus maakte ik van deze garnalen, garnalenballetjes. Natuurlijk kun je er ook prima hamburgers van maken. Dat werkt net zo goed. Maar in de vorm van deze lekkere balletjes kun je ze ook serveren als makkelijke snack. Plus ze zijn sneller gaar.

Whole30 proof

Doe je op dit moment een whole30 dan passen deze garnalenballetjes er goed in. Eet ze in dat geval bijvoorbeeld met een lekkere groene salade of geroosterde groente. Omdat de smaken in de balletjes nogal Aziatisch getint zijn, eet ik hier ook vaak een roerbakschotel bij met bijvoorbeeld paksoi of iets van die aard.

Probeer ook eens deze zoete aardappelballetjes met spinazie!

Aziatische garnalenballetjes

Aziatische garnalenballetjes

Yield: 10 balletjes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ok, ik geef toe, dit zijn natuurlijk eigenlijk geen burgers. Maar na al die platte schijven leek een andere vorm me wel eens leuk. Je kunt hier natuurlijk ook prima een hamburger van maken maar als balletje is het een heerlijke snack!

Ingredients

  • 500 gr rauwe garnalen, schoongemaakt
  • 1 tl citroengras (gebruik de verse geraspt of een ½ tl gemalen)
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 el vissaus
  • 1 el coconut aminos
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el kokosmeel
  • 1 rode peper, zaden en zaadlijsten verwijderd, fijn gesnipperd
  • ½ tl zout
  • 1 el kokosolie om te bakken

Saus

  • 3 el eigengemaakte mayonaise
  • 1 rode peper, zaadlijsten en zaden verwijderd
  • ½ el vissaus
  • rasp van ½ limoen
  • 1 tl limoensap
  • verse koriander om te serveren

Instructions

    1. Als je diepvriesgarnalen hebt laat die dan ontdooien en dep ze goed droog voor je ze in de keukenmachine doet.
    2. Voeg alle overige ingredienten, behalve de sesamzaadjes, toe en maal het geheel even kort. Het hoeft geen puree te worden dus je mag best nog grove stukjes garnaal zien. Roer de sesamzaadjes erdoor. Het is een vrij plakkerig mengsel. Om te draaien kun je eerst wat olijfolie in je handen doen, dan blijft het minder plakken. Maak er vier burgers van of maak er balletjes van.
    3. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de garnalenburgers/balletjes hierin goudbruin en gaar.
      Voor de saus meng je de ingredienten goed door elkaar en serveer dit samen met de balletjes en de verse koriander.
    4. Tip: maak je er wel burgers van, dan is dit erg lekker met courgette noodles die je even roerbakt met wat coconut aminos en vissaus.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares