glutenvrij Ontbijt Paleo Vegetarisch

Banaanpannenkoekjes met twee ingredienten

Bananenpannenkoekjes | everydayhealthy.nl

Twee ingrediënten

Het recept voor deze mega eenvoudige pannenkoekjes komt uit het kookboek van Hoe word je 100. En geloof het of niet je hebt er dus maar twee ingrediënten voor nodig. Twee eieren en 1 banaan. Een kind kan de was doen zou ik bijna zeggen. Ik kon het bijna niet geloven toen ik ze voor de eerste keer proefde. Want je zou verwachten dat het toch een beetje naar ei zou smaken, maar dat is dus niet zo.

Banaanpannenkoekjes | everydayhealthy.nl

Ideaal ontbijt

Het enige dat je nodig hebt is een rijpe banaan. Dat dan weer wel. Met een onrijpe banaan is het toch een stuk minder lekker. Dus zorg dat je altijd ergens nog een rijpe banaan hebt liggen en je bent klaar voor een heerlijk ontbijt. Door de zoetheid van de banaan heb je verder geen suiker nodig en door de eieren blijft het geheel bij elkaar en heb je geen bloem nodig. Glutenvrij en suikervrij dus. En lekker!

Ik weet nog toen we de eerste keer een whole30 deden dat het ontbijt me toch wel enigszins kopzorgen baarde. Want wat eet je in vredesnaam als ontbijt als je geen granen, geen zuivel, geen brood en geen suikerdingen enzo meer mag hebben? Nu ben ik gek op eieren dus dat is het probleem niet, maar 30 dagen lang een variatie op een gebakken, gekookt of scrambled eggs… Dat gaat echt vervelen op den duur. Niet dat deze pannenkoekjes whole30 approved zijn, maar mocht je paleo eten dan kan het weer wel!

Print

Banaanpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes | everydayhealthy.nl

4 from 1 reviews

 • Author:
 • Category: Ontbijt
 • Cuisine: Vegetarian

Ingredients

 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • Beetje boter (om te bakken)
 • ! optioneel om te serveren:
 • blauwe bessen
 • amandelschaafsel

Instructions

 1. Pel de banaan en prak het in een kom. Voeg de twee eieren toe en kluts het geheel tot je een redelijk glad mengsel hebt.
 2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes.

 

 

 

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

2 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen