Home » Basic gehaktburger met gecarameliseerde ui

Basic gehaktburger met gecarameliseerde ui

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Snelle burger

Als je er even over nadenkt heeft iedereen wel een goed basisrecept nodig voor een burger. Want hoe veelzijdig is een burger eigenlijk? Het idee dat het een schijf is die perse op een broodje moet is natuurlijk allang achterhaald. Evenals het feit dat een burger altijd met vlees moet zijn. Ook dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Check maar eens deze overheerlijke kastanjeburger met champignons of wat dacht je van mijn bloemkoolburgers?

Deze is met vlees

Om even duidelijk te zijn; deze is natuurlijk wel met vlees. Voor het geval je dat nog niet gespot had. Maar een uitstekende basisburger om vervolgens geheel je eigen twist aan te geven.

Basic gehaktburger

Basic gehaktburger

Yield: 3 burgers
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ik noem dit de basic gehaktburger omdat je hiermee natuurlijk eindeloos kunt varieren met kruiden en specerijen. En met diverse toppings. Hier serveer ik de burger op een blad kropsla die je om de burger heen kunt vouwen en zo in je mond kunt schuiven, maar het kan gerust ook op een paleo broodje of met een groene salade. 

Ingredients

  • 350 gr biologisch gehakt half om half
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl knoflook
  • kokosolie om te bakken

om te serveren:

  • 1 kropsla
  • 1-2 vleestomaten, in dunne plakken
  • paar plakjes ontbijtspek, uitgebakken
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • paar eetlepels balsamico
  • 1 el kokosolie

Instructions

    1. Voeg de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en knoflook aan het gehakt toe en kneed door tot het goed gemengd is. Vorm hier 3 burgers van.
      Bak de burgers rustig gaar in de kokosolie.
    2. Ondertussen bak je de uien ringen rustig gaar in wat kokosolie. Op het moment dat ze glazig worden voeg je de balsamico toe en roer even door zodat het gelijkmatig wordt verdeeld. Laat dit rustig inkoken totdat de uien dik en stroperig worden.
    3. Om te serveren neem je een blad sla, hierop leg je 1 of 2 plakken tomaat. Daarop komt wat van de saus, dan de burger. Leg hier eventueel weer een plak tomaat op, de gekarameliseerde uien, het uitgebakken spek en eindig met nog wat saus eventueel.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares