Delen is leuk!

Citroen-peper marinade | everydayhealthy.nl

BBQ SEIZOEN!

Ik hou van het buiten seizoen. Niet zozeer omdat ik nou perse elke dag wil barbecuen of zo maar er gaat iets heerlijk ontspannends uit van een warme zomeravond waarbij je uren lang in de tuin hangt. Gewoon omdat het kan. En natuurlijk hoort er bij zo’n buiten aangelegenheid ook een lekker recept. Ik maakte deze kip met citroen-peper marinade die echt heerlijk is voor op de gril. Natuurlijk kan het ook binnen worden bereidt als het prutweer is. Het blijft tenslotte wel Nederland dus je weet het maar nooit. Het recept is natuurlijk voor de marinade dus je kunt het met kip eten of met vis of met rundvlees. Of wat je maar lekker vindt. Misschien is het zelfs wel heerlijk als je er groente in marineert, maar dat heb ik nog niet eerder uitgeprobeerd.

Minder brood

Als je gaat barbecuen probeer dan wat minder diep de broodmand in te duiken. Maak een lekkere groene of gekleurde salade voor bij het vlees. Haal lekker wat verse vis (en zo’n visrek voor op de bbq..) en gril de vis, eet het met een lekkere salade en je wilt al dat brood en de satesaus al helemaal niet meer hebben! 😉

Ook lekker voor bij de barbecue is deze lekkere koolsla van rode en witte kool! of deze gewone koolsla (ik hou enorm van koolsla!)

Kip met citroen-peper marinade

Kip met citroen-peper marinade

Yield: 4 spiesjes

Een lekkere marinade voor op de barbecue! Doet het goed bij kip maar kan ook prima bij vis gebruikt worden.

Ingredients

  • 2 jalapeno pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen sap
  • 1 rode ui
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 2 el honing
  • zout
  • 300 gr kipfilet in blokjes

Instructions

  1. Snij de pepers en hak de knoflook grof. Snipper de ui. Doe alle ingredienten in het bakje van de staafmixer en draai tot een lichtgroene dressing.
  2. Rijg de kip op stokjes en laat die minimaal een uur marineren in het mengsel.
  3. Bak op de barbecue of in een grilpan tot de kip gaar is.