Home ┬╗ Bietenpannenkoekjes met banaan

Bietenpannenkoekjes met banaan

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Bietenpannenkoekjes met banaan

Bietenpannenkoekjes

Ik weet niet meer precies hoe ik aan het idee voor deze bietenpannenkoekjes kwam, maar ik had ergens gekleurde pannenkoeken gezien en toen dacht ik; hoe cool zou het zijn om roze pannenkoeken te maken. En dan kom je al snel bij bietjes uit natuurlijk.

Ga je deze maken dan is het wel essentieel om de bietenpannenkoekjes niet al te groot te maken. Zoals met de meeste glutenvrije baksels is het wat lastiger om ze om te draaien dus enige voorzichtigheid is wel geboden. Ik ben kampioen in het omgooien van pannenkoeken (nou ja, behalve die keren dat de pannenkoek op de grond beland, in de vlam van het gasfornuis of dubbel geklapt in de pan…) dus dat is wel het makkelijkste als je de pannenkoekjes heel wilt laten. Maar voorzichtig omscheppen werkt ook. Zorg dan wel dat de bovenkant al goed droog is.

Probeer ook eens deze pannenkoekjes met slechts twee ingredi├źnten!

Bietenpannenkoekjes met banaan

Bietenpannenkoekjes met banaan

Yield: 10 kleine pannenkoekjes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

De truc bij deze pannenkoekjes is om ze vooral niet te groot te maken. Ze zijn door het gebrek aan gluten vrij kwetsbaar dus klein is het makkelijkst om ze te draaien.

Ingredients

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 groot gekookt bietje, geraspt
  • kokosolie om te bakken
  • Vers fruit om te serveren
  • Geraspte kokos om te serveren

Instructions

    1. Prak de banaan met een vork fijn en klop hier de eieren doorheen.
    2. Voeg het amandelmeel toe en rasp het bietje boven de kom.
    3. Mix alles goed door elkaar en verhit een koekenpan met wat kokosolie. Ik gebruik een juslepel voor de maat van de pannenkoekjes. Dan passen er drie in een pan. Laat ze rustig gaar worden en draai ze voorzichtig om.
    4. Serveer met geraspte kokos en vers fruit!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares