Enkel ellende Persoonlijk

Ik ben een blij ei…

Ik ben een blij ei. Niet omdat ik nou ineens wonderbaarlijk genezen ben en ook niet omdat ik ineens heel veel kan doen, maar omdat er zoveel mensen zijn die met me meeleven. Dat is zó fijn!

Vanaf dat allereerste Facebook bericht heb ik zo ontzettend veel lieve berichtjes gekregen, bossen bloemen uit Zuid-Afrika en Amerika, Kerststukjes van de buren, veel lieve kaartjes van vrienden en familie, bezoekjes van collega bloggers, aanbod om te helpen met van alles en nog wat en ga zo nog maar even door. En dan iedereen maar klagen dat de samenleving zo koud en onpersoonlijk is geworden! Ik geloof heus dat het nog wel mee valt.

Blij ei | everydayhealth.wpengine.com

Maar het doet echt heel veel met me al die support. Niet alleen mentaal maar ook heel vaak praktisch gezien. Vriendin die mijn haar komt wassen (Tom heeft tenslotte ook niet altijd tijd en het kost zo maar een uur dat haar wassen op een stoel!) tot de buurvrouw die elke keer de postbode onderschept als hij met een pakje voor de deur staat. (hij gaat nu al meteen naar de buren in plaats van naar mij. Haha) en vervolgens achterom komt rennen met het pakje onder de arm… 🙂

Maar misschien nog wel de persoon die de meeste hulde verdient is Tom. Ik heb hem nog geen één keer horen mopperen als hij weer eens de po-stoel moet schoonmaken (toch niet echt het fijnste klusje) als ik ineens bedenk dat ik ergens niet bij kan, als mijn bed verschoont moet worden, als ik me wil wassen, als ik wat wil eten (goddank kan Tom ook lekker koken!) en de lijst is eigenlijk oneindig. En ik besef terdege dat lang niet iedereen zo’n fijne vent heeft. Dat mopperen (ik ken hem een beetje) zal heus nog wel een keer komen, maar voorlopig is hij letterlijk en figuurlijk mijn steun en toeverlaat.

Dat wilde ik ook maar gewoon even zeggen. Zo vlak voor kerst ben ik ook heel dankbaar voor dit soort dingen.

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

8 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

  • Dat is wel heel bijzonder: kadotjes vanuit de hele wereld! Geniet ervan, je verdient het! En denk terug aan al die lieve mensen tijdens de moeilijke momenten.
    En geef Tom af en toe een mopperkwartiertje: ” zitten jij en nu even los gaan”. Is vast goed voor ‘m ?

  • Lieve Simoon,

    Wie goed doet, goed ontmoet hè. Beetje cliché, maar als je altijd een lieverd bent voor anderen, zijn zij dat ook voor jou. En Tom, die verdient wel een extra grote knuffel, echt een topper!

    Dikke knuffel!

  • Hartstikke fijn, Simone, dat je je toch blij voelt nu en niet wegzakt in een sombere stemming. Naast al die hulp en support, zegt het ook heel veel over jou, hoor! Ik wens jou en Tom toch plezierige dagen, ondanks alles. Wees zuinig op elkaar! X, Nell

  • Zuinig op zijn Simone! En inderdaad, zo nu en dan beide (!) even lekker mopperen, dat lucht op ;-). Vind het knap dat je nog steeds zo fleurig bent. Fijne feestdagen en hoop dat je snel weer wat mobieler bent!

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen