Boekreview

Boekreview: Hoe word je 100

schermafdruk-2016-11-27-15-05-31

Het was midden in de zomer dat we de shoots hadden voor Hoe word je 100. Heel makkelijk voor mij omdat ik op dat moment bezig was met een whole30. Een shoot waarbij nagenoeg alles gewoon opgegeten kon worden zonder bijkomend schuldig gevoel, was dan ook meer dan welkom. De shoot vond plaats bij Prins van den Bergh thuis. Gezellig, en ja, ook inspirerend. Inmiddels draait het tv programma op NPO ook al een aantal weken en kun je zien hoe 6 deelnemers aan het programma worden gevolgd in het veranderen van hun levenstijl en wat voor dramatische gevolgen (in de positieve zin) dat heeft op hun gezondheid.

De afgelopen maanden heb ik best wat moeite gehad om mijn eigen voedingspatroon onder controle te krijgen. Mijn baan maakt het niet makkelijk maar uiteindelijk is dat natuurlijk gewoon een slap excuus. Dus behalve dat ik het kookboek natuurlijk heb, heb ik ook de andere boeken van Hoe word je 100 aangeschaft. Er is een theorieboek en een actieboek, waarin William Cortvriendt beschrijft waarom je sommige dingen misschien beter niet kunt eten, wat de gevolgen zijn van teveel suikers in ons eten, de invloed van suiker op ziektes als kanker, Parkinson en meer. Mateloos interessant vind ik het, dus ik verslind dit soort lectuur.

Boekreview Hoe word je 100 | everydayhealth.wpengine.com

Inmiddels eet ik ook alweer een paar weken een beetje in die richting. Minder koolhydraten en meer (gezonde) vetten. En ik kan je vertellen; het werkt prima. Ik doe er ook niet al te krampachtig over. Soms een stukje chocola kan best of af en toe een wijntje, maar ik moet af van dat teveel en tevaak.

Wil jij er meer over weten dan zijn de boeken echt een aanrader!

Hoe word je 100 – Het kookboek

Hoe word je 100 – Het actieboek

Hoe word je 100 – theorieboek

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen