Home » Boekreview: Jamie Oliver – 5 ingredienten

Boekreview: Jamie Oliver – 5 ingredienten

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Jamie oliver 5 ingredienten | everydayhealthy.nl

De nieuwe Jamie

Ik hou van Jamie… Maar volgens mij heb ik dat vast al wel een keer ergens verklapt. En natuurlijk kan het niet lang duren voor ik het nieuwe boek dan in huis heb. Want de collectie moet natuurlijk wel compleet blijven. Dat gezegd hebbende: er zijn best wat boeken van Jamie die ik heb maar waar ik echt nooit wat uit maak. Zoals die van Amerika. Weet al niet eens de titel meer. Dus nee, niet alle Jamie boeken zijn even geslaagd voor mij.

Jamie's 5 ingredienten | everydayhealthy.nl

Mijn favoriet is de 15 minute meals. En je kunt daar natuurlijk beargumenteren dat iemand die geen kookervaring heeft er echt geen 15 minuten over doet, maar zelfs al kost het je 30 minuten dan nog heb je binnen no time een fijne maaltijd op tafel staan.

Het nieuwe boek maakt gebruik van maximaal 5 ingrediënten per maaltijd. Daar moet ik dan wel bij zeggen dat voor sommige recepten je dan nog wel wat extra nodig hebt om de maaltijd compleet te maken en wat meer groente toe te voegen, maar door de bank genomen zijn het complete maaltijden en de meeste gezond.

Het maakt het een heel laagdrempelig boek. Ik bedoel: met vijf ingrediënten kunnen we allemaal wel uit de voeten toch? De hoofdstukken zijn overzichtelijk ingedeeld in soort hoofdingredient. Dus salades, pasta, eieren, kip, vis, groenten, rund, varken, lam, rijst en noodles en zoetigheid. Ik denk dat deze voor mij ook een populaire wordt.

Voor de gevorderde koker is het wellicht wat simpel, maar je kunt er natuurlijk altijd je eigen twist aan geven. Voor mij een nieuwe topper van Jamie dus!

Jamie Oliver 5 ingredienten is voor € 29,99 verkrijgbaar bij bol.com

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares