Home ยป Boerenkoolfrittata – start de dag goed met een stevig ontbijt

Boerenkoolfrittata – start de dag goed met een stevig ontbijt

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Boerenkool frittata

Boerenkool vind ik een heerlijke groente. Je kunt het rauw eten zoals in deze boerenkoolsalade of je kunt het verwerken in een stamppot natuurlijk of in deze heerlijke frittata of omelet of hoe je het ook wilt noemen. Niet iedereen vindt boerenkool even lekker maar er zijn zoveel verschillende manier om het te eten dat het de moeite waard is om te proberen!

Boerenkoolfrittata

Boerenkoolfrittata

Yield: 2 personen
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Hou je deze frittata liever vega dan laat je eenvoudigweg de spekjes weg

Ingredients

  • 1 el kokosolie
  • 100 gr boerenkool
  • 50 gr spekjes
  • 1 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • verse peterselie

Instructions

    1. Verhit een medium koekenpan met de kokosolie en bak de spekjes uit. Voeg de boerenkool toe en laat dit even meebakken voor een minuutje of 3-5. Voeg de rode pepers toe en bak even mee.
    2. Klop de eieren in een kom los en voeg peper en zout toe. Let op dat de spekjes al zoutig zijn dus niet teveel extra zout toevoegen. Dat kan altijd later nog.
    3. Giet de losgeklopte eieren over de boerenkool heen en doe met een deksel op de pan langzaam garen. Zo gaart de boerenkool ook nog wat verder.
      Serveer met fijngehakte peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares