Everyday Healthy

Broccolisalade met appel en paprika

Broccolisalade met appel en paprika | everydayhealthy.nl

Rauwe broccoli

Sommige groenten blijken ineens verrassend te zijn als je ze rauw eet. Neem nu boerenkool in deze heerlijke boerenkoolsalade of wat te denken van broccoli in dit gerecht?

Het is eenvoudig te maken en je hoeft er helemaal niks voor te koken. Broccoli is een van de groenten die bommetje vol zit met allerlei goede dingen. Het wordt dan ook wel eens genoemd in het rijtje van de gezondste groenten ter wereld. Jaja..

Ik vind het gewoon lekker dus dat vind ik dan wel criteria nummer 1. Verder zitten er de nodige vitamines, mineralen en natuurlijk vezels in broccoli.

Als je het nog nooit rauw hebt gegeten zorg dan in ieder geval dat je de broccoli klein hakt in de keukenmachine of met een mes (maar dan ben je wel even aan het hakken) Vind je het te heftig om rauw te eten dan kun je ook even heel kort blancheren. Het nadeel daarvan is dan weer dat je vervolgens een beetje een natte bende hebt. Beter is het om het rauw te laten en de dressing die je gebruikt even de tijd te geven om in te trekken.

Broccolisalade met appel en paprika | everydayhealthy.nl

En dan smullen maar! Ideaal als lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel nog aanvullen met extra aardappeltjes als je dat wilt.

[tasty-recipe id=”5593″]

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

2 comments

  1. Avatar

    Ik wist niet dat je broccoli ook rauw kon eten. Wat een goed idee, deze ga ik zeker een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen