Lunch Paleo Salades Vegan Whole30 Whole30 lunch

Broccolisalade met appel en paprika

Broccolisalade met appel en paprika | everydayhealthy.nl

Rauwe broccoli

Sommige groenten blijken ineens verrassend te zijn als je ze rauw eet. Neem nu boerenkool in deze heerlijke boerenkoolsalade of wat te denken van broccoli in dit gerecht?

Het is eenvoudig te maken en je hoeft er helemaal niks voor te koken. Broccoli is een van de groenten die bommetje vol zit met allerlei goede dingen. Het wordt dan ook wel eens genoemd in het rijtje van de gezondste groenten ter wereld. Jaja..

Ik vind het gewoon lekker dus dat vind ik dan wel criteria nummer 1. Verder zitten er de nodige vitamines, mineralen en natuurlijk vezels in broccoli.

Als je het nog nooit rauw hebt gegeten zorg dan in ieder geval dat je de broccoli klein hakt in de keukenmachine of met een mes (maar dan ben je wel even aan het hakken) Vind je het te heftig om rauw te eten dan kun je ook even heel kort blancheren. Het nadeel daarvan is dan weer dat je vervolgens een beetje een natte bende hebt. Beter is het om het rauw te laten en de dressing die je gebruikt even de tijd te geven om in te trekken.

Broccolisalade met appel en paprika | everydayhealthy.nl

En dan smullen maar! Ideaal als lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel nog aanvullen met extra aardappeltjes als je dat wilt.

Print

Broccolisalade met appel en paprika

Broccolisalade met appel en paprika | everydayhealthy.nl
  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Salade
  • Method: Raw

Ingredients

  • 1 broccoli stronkje
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 el zonnebloempitjes
  • 50 gr walnoten, gehakt

Dressing:

  • 2 el avocado olie
  • 2 el tomaatazijn
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Snij de broccoli in roosjes en doe deze in de keukenmachine. Maal tot het grove korrels zijn. Voeg de paprika blokjes, de appel en de noten en zaden eraan toe en hussel even goed door.
  2. Maak de dressing door de ingrediƫnten hiervoor te mengen en doe de dressing door de salade

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone

Simone

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

2 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit