Broccolisalade met diamanthaas

0
18

Broccolisalade met jodenhaas | everydayhealthy.nl

Gezakt….

Afgelopen donderdag hadden we weer les (ik doe een opleiding natuurvoedingsadviseur) en een onderdeel van die les was het doen van een proefexamen…. Tja.. Ik wist natuurlijk al dat ik nog niks geleerd had, althans ik heb heel veel geleerd maar nog niet echt met mijn neus in de boeken gezet. Nou dat bleek pijnlijk duidelijk toen de uitslag bekend werd. Flink gezakt met een 4,2. Dat betekent dat ik er nog maar eens even flink voor moet gaan zitten de komende periode, want er moet nog wat beter stampwerk verricht worden!

Want ik wil toch wel slagen.Ook al heb ik geen idee wat ik met de opleiding wil gaan doen in de toekomst en óf ik er uberhaupt iets mee wil doen maar het zou zonde zijn om er maar een beetje met de pet naar te gooien. Het was natuurlijk vakantieperiode geweest en ook voor de lessen betekende dat geen les de afgelopen twee maanden. De eerste les die we weer wel hadden was op 31 augustus maar ik zat die dag toevallig in de lucht onderweg naar Curacao. Dat schiet dus niet op. En afgelopen donderdag was dus mijn eerste les weer in twee maanden. Affijn, die 4,2 was wel een goede wakeup call. Tijd voor actie dus weer!

Broccolisalade met jodenhaas | everydayhealthy.nl

Ook tijd voor een beetje brainfood. Deze lauwwarme broccolisalade valt daar wel onder naar mijn mening. In combinatie met de diamanthaas (of jodenhaas) is het flink vullend en kun je het eten als lunch of als lichte avondmaaltijd. Superlekker! Let op dat je de diamanthaas echt maar heel even bakt want deze is het lekkerste rare. Het vlees is heel mals en kan goed rauw gegeten worden. Het is ook het stuk vlees dat het meest wordt gebruikt voor steak tartaar. Wellicht dat ik daar ook binnenkort een recept van post.

Broccolisalade met diamanthaas

Prep Time 16 hours 43 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 2 personen
Author Simone

Ingredients

 • 1 stronk broccoli
 • handje mooie tomaatjes
 • 250-300 gr diamanthaas
 • verse bieslook
 • 1 el kokosolie

Dressing:

 • 2 el mayonaise
 • 1 el appelazijn
 • peper
 • zout

Instructions

 • Breng water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes voor een paar minuutjes. Niet te lang. Spoel af met koud water en zet apart.
 • Rooster de tomaatjes met de gesneden kant naar beneden in een koekenpan met een scheutje olie.
 • Verhit een koekenpan met de kokosolie tot flink heet en bak de diamanthaas aan alle kanten max 1 minuut. Laat even rusten voor je het aansnijd.
 • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper.

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter