Home » Broccolitoast met chorizo

Broccolitoast met chorizo

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Broccoli chorizo toast

Broccolitoast

Broccolitoast of broccolipannenkoeken of broccoli ‘fritters’. Ik weet eerlijk gezegd nooit goed wat nou de beste benaming is voor een dergelijk gerecht. Toast is misschien een gekke naam maar omdat je het gebruikt als toast leek me dat wel de juiste naam.

Je kunt ze natuurlijk zo eten zonder beleg maar de broccolitoast wordt wel het lekkerste met bijvoorbeeld gerookte zalm, avocado en een gebakken eitje. Je kunt de broccoli natuurlijk ook goed vervangen door een andere groente. Maak het eens met courgette, wortel of biet.

Ben je fan van broccoli? Probeer dan ook eens deze lekkere broccolisoep!

Broccolitoast met chorizo

Broccolitoast met chorizo

Yield: 6 stuks
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Toast is misschien niet de juiste benaming voor dit lekkere lunchgerecht maar je kunt het wel zo gebruiken. Beleg het met bijvoorbeeld zalm en avocado en je hebt een snel en makkelijk gerecht voor de lunch. Koud kun je het ook prima eten en meenemen naar je werk!

Ingredients

 • 250 gr broccolirijst
 • 100 gr chorizo
 • 1,5 el kokosolie
 • 3 eieren
 • 1 el kokosmeel
 • 100 gr gerookte zalm
 • 2 avocado

Instructions

  1. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de broccoli rijst voor een paar minuten. Het mag net beetgaar zijn. Laat een beetje afkoelen.
  2. Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in de droge koekenpan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus je hebt niet extra vet nodig. Laat even bakken tot krokant en laat dan uitlekken op keukenpapier
  3. Snij de gebakken chorizo kleiner zodat het goed mengt met de broccoli. Doe de twee bij elkaar en voeg de eieren en het kokosmeel toe. Meng even goed en laat even staan.
  4. Verhit een koekenpan en schep 1 flinke eetlepel van het mengsel in de pan als het heet genoeg is en bak bruin. Bak zo alle broccoli-toast.
   Serveer ze met bijvoorbeeld gerookte zalm en avocado of doe er een gebakken eitje op.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares