glutenvrij Ontbijt Paleo Whole30 ontbijt

Chai notenpap en ook nog eens whole30 approved!

Chai-notenpap | everydayhealthy.nlOp dag 31 (…) van onze whole30 heb ik voor jullie een lekker ontbijt recept. Omdat er behoorlijk wat noten in zitten zou ik het niet elke dag gaan eten. Het is ook behoorlijk machtig en hoewel dit recept officieel voor 2 personen is, is het meer dan ruim voldoende. Maar dat ligt natuurlijk ook aan jouw eetlust.

Ik vond het superlekker!

Nog even verder

Zoals gezegd zijn we aangeland bij dag 31. En hebben we besloten om nog even door te gaan met hoe we nu eten. Niet meer zo heel strict dus als we een keer een wijntje willen drinken of een keer iets willen eten dat niet whole30 is dan kan dat nu. Ik moet nog steeds een extra kilo of 20 kwijt dus nog wel even werk aan de winkel denk ik zo. En deze manier van eten – paleo dus eigenlijk – bevalt me goed. Ik hoef geen calorie├źn te tellen, heb geen honger en val toch af. Wat wil je nog meer?

Chai notenpap | everydayhealthy.nl

Dat schuldgevoel

Waar ik ook vanaf moet is dat constante schuldgevoel. Ik kan heel goed een maand lang me strak aan iets houden, maar op het moment dat het dan voorbij is en we besluiten om nog even door te gaan in gematigde versie kan ik me heel druk maken over dingen waar ik me niet druk om moet maken.

Dus stel ik eet een broodje. Redelijk onschuldig maar daar kan ik me dan al bij voorbaat druk over maken. Ik weet dat het nergens op slaat, maar daar moet ik dus vanaf. Ik wil kunnen genieten als ik eens iets eet wat ‘off-plan’ is en daarna weer gewoon verder gaan op de ingeslagen weg. Ik kan dat dus slecht… Dus dan eet ik wat en sla weer door naar de andere kant.

Ik ga mijn best doen om dat te proberen te veranderen. Ik wil grotendeels dus paleo eten en vooral leren om me niet zo druk te maken…

Maar genoeg geleuterd… Eerst het recept voor deze lekkere pap!

Print

Chai notenpap met aardbeien en blauwe bessen

Chai notenpap | everydayhealthy.nl
 • Author:
 • Prep Time: 30 minuten (weken)
 • Cook Time: 5 minuten
 • Total Time: 2 hours 35 minutes
 • Yield: 2-3 personen
 • Category: Ontbijt

Ingredients

 • 80 gr rauwe cashewnoten
 • 80 gr rauwe amandelen zonder vlies
 • 1 banaan
 • 250 ml kokosmelk
 • 40 gr geraspte kokos
 • 1 el chiazaad
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/2 tl kardemom
 • 1/2 tl gember
 • snufje nootmuskaat
 • aardbeien
 • blauwe bessen

Instructions

 1. Week de noten eerst een half uurtje in koud water. Spoel na en doe in de keukenmachine met de banaan. Draai tot je een grof mengsel hebt.
 2. Doe in een steelpan en voeg de overige ingredienten behalve het verse fruit eraan toe. Roer even goed door zodat de kokosmelk mengt met het notenmengsel. Breng zachtjes aan de kook en laat heel even doorpruttelen.
 3. Serveer met het verse fruit

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen