Bananencake met courgette en kokos

2
20

Banaan courgette kokos cake | everydayhealthy.nl

Glutenvrij en suikervrij!

Deze superlekkere kokos courgette banaancake bakte ik al eens eerder maar toen zat er rijstsiroop in. Ik had echter nog drie overrijpe bananen liggen die echt op moesten (want al flink bruin) dus ik voegde drie bananen toe. In de oorspronkelijke versie zit 1 banaan. De structuur wordt door die extra bananen wel wat zachter maar zeker niet minder lekker.

Preworkout

Omdat ik tegenwoordig vaak heel vroeg train is dit het ideale snelle ‘pre-workout’ ontbijtje. Ik vind het namelijk niet lekker om vlak voor een intensieve workout een volledig ontbijt naar binnen te werken. Dat ligt nooit zo erg lekker op mijn maag, maar helemaal niks eten werkt ook niet. Dan word ik weer een beetje bleh halverwege de workout. Dus ik maak tegenwoordig een cake zoals dit. Snij de cake in plakken en vries die per twee in. Zo heb ik altijd een voorraadje cake en heb ik altijd een snelle snack als ik moet sporten.

Kokos courgette banaan cake | everydayhealthy.nl

En er gaat maar liefst een hele courgette in, dus heb je meteen een beetje groente naar binnen zo vroeg op de morgen. Als ik thuis kom na de training en weer fris gedoucht en aangekleed ben, eet ik meestal nog wel een echt ontbijt hoor. Dat is dan of een omelet met groente of yoghurt met fruit of zoiets. Dan kan ik er vervolgens tot ruim in de middag op teren.

Banaan courgette kokoscake | everydayhealthy.nl

En dan de naam

Het enige probleem dat ik met deze cake heb, is dat ik niet kan bedenken hoe ik het moet noemen: banaancake? Courgettecake? Kokoscake? Want alledrie is een beetje lange titel… Nu dus maar bananencake met kokos en courgette van gemaakt. En ach what’s in a name right?

O en die mooie glazen? Die zijn van Pip studio!

Banaancake met kokos

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 50 minutes
Total Time: 1 hour

Ingredients

 • 3 bananen, geprakt
 • 6 eieren, kamertemperatuur
 • 1 tl vanille extract
 • 120 ml kokosolie
 • 1 el apple cider azijn
 • 1 grote courgette, geraspt en vocht eruit geknepen
 • 75 gram kokosbloem
 • 1 el kaneel
 • 1/2 tl kardemom
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zeezout
 • 2 el geraspte kokos, voor erover

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
 2. Bekleed een standaard cakeblik met bakpapier.
 3. Doe de bananen in een mengkom en prak hem met een vork. Voeg de eieren, vanille, kokosolie, appelcider en courgette toe en roer om te combineren.
 4. Zeef de kokosbloem, kaneel, kardemom, gember, bakpoeder en zeezout erbij en vouw door elkaar tot je een dik beslag hebt.
 5. Doe over in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de geraspte kokos en zet in de oven voor een minuut of 50 of tot goudbruin en gaar.
 6. Gaat de kokos aan de bovenkant te hard dek dan af met een stuk aluminiumfolie.
 7. Laat afkoelen voor je hem aansnijd.
Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

2 REACTIES

 1. Hi Simone,

  Als ik kokosmelk vervang voor boekweit, hoeveel heb ik daar denk jij ongeveer. Van nodig?
  Alvast bedankt,
  Groetjes!

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter