Home » Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Curry gehaktballetjes

Ondanks het feit dat we amper een winter hebben gehad die de moeite waard is om te noemen blijft dit wel een heel lekker recept. Trouwens niemand die ooit gezegd heeft dat je curry gehaktballetjes alleen in de winter kunt eten nietwaar? Je kunt deze schotel zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruik meestal drie volle eetlepels van de curry pasta omdat ik van pittig hou maar begin voor de zekerheid met 1 eetlepel Meer toevoegen kan altijd, wat weghalen wordt een stuk lastiger.

Probeer ook eens deze pittige bloemkoolcouscous!

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Yield: 4
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 500 gr gehakt (runder of half- om half)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el kokosolie
  • 3 el rode of gele currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes
  • 1 punt paprika, in blokjes
  • 75 gr geraspte wortel
  • Verse peterselie of koriander

Optioneel

  • 1 el arrowroot

Instructions

    1. Meng het gehakt met één flinke eetlepel van de curry pasta en peper en zout. Wil je de smaak testen voor je alles rolt, bak dan een mini gehaktballetje in de pan en proef. Voeg eventueel nog extra peper en zout of curry toe. Rol kleine balletjes van het mengsel.
    2. Verhit een flinke koekenpan en met de kokosolie. Voeg hier nog twee el van de currypasta aan toe en bak tot dit begint te geuren. Let op want het gaat waarschijnlijk flink spatten!
    3. Voeg de balletjes toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg de kokosmelk toe en roer tot er een currysaus ontstaat. Proef even en voeg waar nodig nog extra peper en zout toe. Is de saus te dun? Los dan een eetlepel arrowroot op in een beetje water en roer tot de klontjes eruit zijn. Voeg dit toe aan het kokosmengsel en kook even door tot de saus indikt. Doe de balletjes en de saus in een kom.
    4. Gebruik dezelfde pan om de bloemkool en groente (rode peper, courgette, wortel, lente-ui, te bakken. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Verhit balletjes en bloemkoolrijst apart en serveer samen


    Bewaren:
    Bewaar de gehaktballetjes in een afgesloten bak en de bloemkoolrijst apart in een andere bak in de koeling

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares