Dag #2 en recept wortel spaghetti met kabeljauw

0
493

Zoooo, aangeland alweer bij dag 3 en dus krijgen jullie van mij nu het verslag van dag 2. Ik ga nog maar een keer zeggen dat het nuttigen ’s avonds, van een min of meer normale maaltijd de winnaar is wat mij betreft. En precies het probleem van die eerste keer oplost. Want laten we wel wezen; behalve dat het heel gezond is, is het drinken van alleen maar sappen de hele dag echt mega saai. Ik snap werkelijk waar niet waar mensen als Joe Cross het doorzettingsvermogen vandaan halen om dat niet vijf dagen maar 60 dagen lang te doen!

Misschien zou het makkelijker zijn als ik ernstig ziek was en wel moest of zoiets, maar gelukkig is dat niet het geval en kan ik er voor kiezen om in de avond een maaltijd te eten zoals deze van dag 1. De wortel spaghetti met kabeljauw en mierikswortelsaus. Erg lekker en super eenvoudig om te maken. Recept vind je onderaan.
Wortel spaghetti met kabeljauw | everydayhealth.wpengine.com

Ik had bezoek in de ochtend en er lagen nog blokjes noga en fudge in de kast dus die heeft Tom allemaal op een schoteltje klaar gezet voor de visite en pfft, dat kost dan nog wel wat wilskracht om er vanaf te blijven. Maar het goede nieuws is dat ik vanmorgen op de weegschaal maar liefst drie kilo minder woog als twee dagen geleden. Dat is natuurlijk voornamelijk vocht (had ik al gezegd dat ik dag één 95 keer naar het toilet ben geweest? 🙂 ) maar wat het ook is, het is toch een leuke opsteker.

Zeker omdat het lastig is om op de weegschaal te klimmen met krukken (nee die weeg ik niet mee!) zonder dat de weegschaal kiepert. Dus dan is het wel fijn als al die moeite niet voor niets was.

Wat stond er op het menu op dag 2?

  • Ontbijt: Groene juice met spinazie en sinaasappel
  • Tussendoor; Kokoswater
  • Lunch: wortel/appel juice
  • Tussendoor: kokoswater
  • Diner: Bulghur met geroosterde broccoli, amandelen, knoflook en paprika met een gebakken eitje

En die laatste he, daar doen we het dan voor. Ik voelde me verder goed vandaag; later op de dag kreeg ik wel een beetje hoofdpijn, maar niks dramatisch.

Op naar dag 3!

Wortel spaghetti met kabeljauw

Voor dit recept heb je wel een spiralizer nodig, maar je kunt de wortel als alternatief ook raspen.
Gang Vis
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Kooktijd 1 uur 10 minuten
Porties 2
Auteur Simone van den Berg

Ingrediënten

  • paar flinke winterpenen of grote wortels
  • 50 gr pecannoten
  • klein bosje peterselie
  • 300 gr kabeljauw
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl mierikswortelpasta te koop in een potje in de supermarkt
  • peper
  • zout
  • klont boter of olie om in te bakken

Instructies

  • Maak slierten van de wortel in de spiralizer. Snij de peterselie klein en hak de noten een beetje grof.
  • Verhit een ruime koekenpan met de boter of olie en bak hierin de wortelslierten even aan. Laat een minuutje of vijf rustig bakken, terwijl je de dressing maakt.
  • Doe de yoghurt en de mierikswortel bij elkaar en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak deze in een koekenpan tot gaar.
  • Serveer de wortel met de peterselie en pecannoten eroverheen gestrooid en serveer het geheel met de mierikswortel dressing.

Notities

Maak het whole30 approved

Doe je een whole30 let dan op dat de mierikswortel uit de supermarkt vaak suiker bevat dus zorg dat je een variant zonder vindt. Vervang de Griekse yoghurt door whole30 approved mayonaise
Bak de vis niet in de boter maar in kokosolie of ghee.

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter