Afvallen Hoofdgerecht Koolhydraatarm

Dag #2 en recept wortel spaghetti met kabeljauw

Zoooo, aangeland alweer bij dag 3 en dus krijgen jullie van mij nu het verslag van dag 2. Ik ga nog maar een keer zeggen dat het nuttigen ’s avonds, van een min of meer normale maaltijd de winnaar is wat mij betreft. En precies het probleem van die eerste keer oplost. Want laten we wel wezen; behalve dat het heel gezond is, is het drinken van alleen maar sappen de hele dag echt mega saai. Ik snap werkelijk waar niet waar mensen als Joe Cross het doorzettingsvermogen vandaan halen om dat niet vijf dagen maar 60 dagen lang te doen!

Misschien zou het makkelijker zijn als ik ernstig ziek was en wel moest of zoiets, maar gelukkig is dat niet het geval en kan ik er voor kiezen om in de avond een maaltijd te eten zoals deze van dag 1. De wortel spaghetti met kabeljauw en mierikswortelsaus. Erg lekker en super eenvoudig om te maken. Recept vind je onderaan.
Wortel spaghetti met kabeljauw | everydayhealth.wpengine.com

Ik had bezoek in de ochtend en er lagen nog blokjes noga en fudge in de kast dus die heeft Tom allemaal op een schoteltje klaar gezet voor de visite en pfft, dat kost dan nog wel wat wilskracht om er vanaf te blijven. Maar het goede nieuws is dat ik vanmorgen op de weegschaal maar liefst drie kilo minder woog als twee dagen geleden. Dat is natuurlijk voornamelijk vocht (had ik al gezegd dat ik dag één 95 keer naar het toilet ben geweest? 🙂 ) maar wat het ook is, het is toch een leuke opsteker.

Zeker omdat het lastig is om op de weegschaal te klimmen met krukken (nee die weeg ik niet mee!) zonder dat de weegschaal kiepert. Dus dan is het wel fijn als al die moeite niet voor niets was.

Wat stond er op het menu op dag 2?

  • Ontbijt: Groene juice met spinazie en sinaasappel
  • Tussendoor; Kokoswater
  • Lunch: wortel/appel juice
  • Tussendoor: kokoswater
  • Diner: Bulghur met geroosterde broccoli, amandelen, knoflook en paprika met een gebakken eitje

En die laatste he, daar doen we het dan voor. Ik voelde me verder goed vandaag; later op de dag kreeg ik wel een beetje hoofdpijn, maar niks dramatisch.

Op naar dag 3!

Print

Wortel spaghetti met kabeljauw

Voor dit recept heb je wel een spiralizer nodig, maar je kunt de wortel als alternatief ook raspen.

  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Total Time: 2 hours 20 minutes
  • Yield: 2
  • Category: Vis
  • Method: Bakken

Ingredients

  • paar flinke winterpenen of grote wortels
  • 50 gr pecannoten
  • klein bosje peterselie
  • 300 gr kabeljauw
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl mierikswortelpasta (te koop in een potje in de supermarkt)
  • peper
  • zout
  • klont boter of olie om in te bakken

Instructions

  1. Maak slierten van de wortel in de spiralizer. Snij de peterselie klein en hak de noten een beetje grof.
  2. Verhit een ruime koekenpan met de boter of olie en bak hierin de wortelslierten even aan. Laat een minuutje of vijf rustig bakken, terwijl je de dressing maakt.
  3. Doe de yoghurt en de mierikswortel bij elkaar en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak deze in een koekenpan tot gaar.
  5. Serveer de wortel met de peterselie en pecannoten eroverheen gestrooid en serveer het geheel met de mierikswortel dressing.

Notes

Maak het whole30 approved

Doe je een whole30 let dan op dat de mierikswortel uit de supermarkt vaak suiker bevat dus zorg dat je een variant zonder vindt. Vervang de Griekse yoghurt door whole30 approved mayonaise

Bak de vis niet in de boter maar in kokosolie of ghee.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen