Dag lieve pap

4
24

Vandaag nemen we officieel afscheid van je.  Officieel want eigenlijk hadden we al jaren eerder afscheid genomen. Een modeldochter was ik nooit. Altijd dwars, altijd anders.

Toch was je ook trots. Trots dat ik fotograaf werd, al zei je dat nooit met zoveel woorden. Trots dat ik toch nog wat van mijn leven had weten te maken. Ondanks het feit dat ik het type ‘ twaalf ambachten, dertien ongelukken’ was.

Ik was het zwarte schaap van de familie, wilde altijd wat anders. Deed altijd wat anders dan de norm. Had foute vriendjes en vriendinnen. Wilde de wereld ontdekken op mijn eigen tempo en niet dat van jou en mams. En dat botste. Vaak en hard.

En nee ik was er nooit. Ook niet toen jullie hulpbehoevend waren en in een tehuis zaten. Ook toen liet ik het afweten. Want die band die we ooit hadden, was er al lang niet meer. Ik wist niet wat ik moest zeggen als ik langskwam. En dus kwam ik maar niet. En misschien had ik me daar nu schuldig om moeten voelen, maar dat is niet zo. Ik heb van je gehouden. Op mijn manier.

Ik was trots dat je mijn vader was. Op mijn manier. Net als jij vast trots bent geweest dat ik je dochter was. Op jouw manier. In veel opzichten leken we op elkaar. Allebei koppig. Allebei niet zo snel bereid om ongelijk toe te geven.

En dan ineens is het voorbij. Heb je het opgegeven en nemen we afscheid van je. En denk ik terug aan de mooie momenten. De hardloopsessies bij de GAC op zaterdagochtend. Jaren geleden. Maar dat waren wel de momenten dat we samen lol hadden. De momenten dat ik met trots aan iedereen vertelde dat jij mijn vader was. De momenten die ik graag wil onthouden. Je nieuwsgierigheid, je interesse, je intellect.

Spreken op je uitvaart doe ik niet. Ik doe het op mijn manier. Zoals altijd…

Dag lieve pap.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Vorig artikel Het eetpatroon van Suus van Foodbandits
Volgend artikelQuinoa granola
Simone van den Berg
Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone is natuurvoedingsadviseur en trainer hormoonfactor.

4 REACTIES

  1. God Meid, sorry……….gaat effe niet goed natuurlijk, maar je woorden……ahem…….doen mij even stoppen……bijna zelfde situatie hier…….geschipper etc
    je bent een flinke meid and kan dit wel aan…..maar zelfde tijd, its toch je ouwe!!

    take care!!

    Make it good!!

    Marco

  2. Oh Simone, wat een mooie maar pijnlijke tekst. Woorden schieten te kort natuurlijk. Al wat ik kan zeggen is veel sterkte, je komt erdoor op jou mannier. Je bent een stralende meid, één van de beste mensen die ik ken, ik weet zeker dat je pap trots op je was!

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter