Persoonlijk

Dag lieve pap

Vandaag nemen we officieel afscheid van je.  Officieel want eigenlijk hadden we al jaren eerder afscheid genomen. Een modeldochter was ik nooit. Altijd dwars, altijd anders.

Toch was je ook trots. Trots dat ik fotograaf werd, al zei je dat nooit met zoveel woorden. Trots dat ik toch nog wat van mijn leven had weten te maken. Ondanks het feit dat ik het type ‘ twaalf ambachten, dertien ongelukken’ was.

Ik was het zwarte schaap van de familie, wilde altijd wat anders. Deed altijd wat anders dan de norm. Had foute vriendjes en vriendinnen. Wilde de wereld ontdekken op mijn eigen tempo en niet dat van jou en mams. En dat botste. Vaak en hard.

En nee ik was er nooit. Ook niet toen jullie hulpbehoevend waren en in een tehuis zaten. Ook toen liet ik het afweten. Want die band die we ooit hadden, was er al lang niet meer. Ik wist niet wat ik moest zeggen als ik langskwam. En dus kwam ik maar niet. En misschien had ik me daar nu schuldig om moeten voelen, maar dat is niet zo. Ik heb van je gehouden. Op mijn manier.

Ik was trots dat je mijn vader was. Op mijn manier. Net als jij vast trots bent geweest dat ik je dochter was. Op jouw manier. In veel opzichten leken we op elkaar. Allebei koppig. Allebei niet zo snel bereid om ongelijk toe te geven.

En dan ineens is het voorbij. Heb je het opgegeven en nemen we afscheid van je. En denk ik terug aan de mooie momenten. De hardloopsessies bij de GAC op zaterdagochtend. Jaren geleden. Maar dat waren wel de momenten dat we samen lol hadden. De momenten dat ik met trots aan iedereen vertelde dat jij mijn vader was. De momenten die ik graag wil onthouden. Je nieuwsgierigheid, je interesse, je intellect.

Spreken op je uitvaart doe ik niet. Ik doe het op mijn manier. Zoals altijd…

Dag lieve pap.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

4 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen