Persoonlijk

De invloed van voeding…

Langzaam maar zeker

Het is inmiddels ongeveer een maand geleden dat we de whole30 hebben afgerond… En ik riep toen heel hard we maken er een whole60 van. In de praktijk zijn de slechte gewoontes en andere voedingsmiddelen er toch weer ingeslopen. Zo gaat dat nou eenmaal. Althans bij mij wel. Het is lastig om continue weerstand te bieden aan al dat lekkers dat voorbij komt. Dus je begint met zo hier en daar eens een snelle boterham, yoghurt in de ochtend (want dat is lekker snel), tussen de middag eet je mee met de rest van het team als er brood wordt gehaald en ’s avonds eten we soms dingen als pasta of rijst. Niks dramatisch maar er heeft zich een interessant fenomeen voorgedaan.

Zoals ik schreef in het overzicht van de resultaten van onze whole30 was een van de fijnste resultaten dat mijn enkel minder dik werd en ik er beduidend minder last van had dan voorheen. Echter in de loop van de afgelopen maand is dat effect langzaam weer minder geworden en ben ik inmiddels terug bij af. Dus mijn enkel wordt weer net zo dik als voorheen en als ik een dag gewerkt heb dan doet het echt pijn en kan ik moeilijk lopen. Dat is – afgezien van zwaar balen – ook iets dat ik niet helemaal had verwacht.

Ja natuurlijk weet je wel dat voeding invloed heeft en roep ik dat zelf ook altijd, maar dat het weer zó snel minder wordt…. dat had ik dan weer niet helemaal verwacht. Maar is wel een heel duidelijk effect. Aan de ene kant wel een beetje balen want ik ben gek op brood, zuivel, peulvruchten en alle andere dingen die ik een maand niet gegeten had. En wat nu precies de oorzaak is dan weet ik ook niet zo goed.

De oplossing ?

Ik kan natuurlijk niet de rest van mijn leven een whole30 gaan doen. Daar is het programma niet voor bedoeld en ook een tikkie te streng. En een beetje in de war ben ik ook wel, want wat nu? Wat we voorlopig gaan doen is zoveel mogelijk paleo eten. Ik ga kijken wat het resultaat is op mijn enkel door een dagboekje bij te houden van wat ik eet en hoe ik  me voel en vooral hoe mijn enkel voelt. O en ook hoeveel ik op een dag heb gelopen. Hopelijk komt er dan een soort van patroon uit op den duur.

Als dat werkt en het weer beter gaat dan is het een kwestie van elimineren. Dus eigenlijk waar de whole30 reintroductie periode voor is, maar in dit geval moet dat veel langer. Dus eigenlijk een maand paleo plus zuivel. Of een maand paleo plus peulvruchten. Want het heeft uiteindelijk na de whole30 een maand geduurd voor het weer foute boel was. Alhoewel dat eigenlijk ook niet helemaal waar is. Ik voelde het al eerder dus een maand is misschien niet nodig. Of misschien moet ik er maar gewoon aan wennen om paleo te blijven eten. Best een dingetje vind ik…

The Paleo Way

Ik heb me wel ingeschreven voor een 10 weken programma via The Paleo Way. Niet omdat ik niet weet wat ik moet eten maar omdat ik het wel fijn vind om een beetje extra motivatie en extra veel recepten langs te zien komen voor als ik er even de balen van heb. En ik weet nu al dat dat gaat gebeuren.

Komt ook nog bij dat we de komende periode veel op reis zijn. Althans ik. We gaan volgende week naar Griekenland, daarna meteen door naar Curaçao en eind september nog een week naar Kroatië. Griekenland is relatief makkelijk omdat het menu daar toch grotendeels bestaat uit souvlaki.. 🙂 (nou ja…) maar goed daar zijn we gewoon op vakantie en is het wel zelf in te vullen maar Curaçao en Kroatië wordt wellicht wat lastiger. We shall see.

 

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen