Everyday Healthy

De mislukte vegetarier

Het zal zo ongeveer eind januari zijn geweest dat ik besloot om vegetarisch te gaan eten. De misstanden in de vleesindustrie zaten me al een tijdje niet lekker, maar na het kijken van een aantal docu’s hierover wist ik het zeker. Ik wilde niet meer meewerken aan het dierenleed van de wereld. Dus stopte ik van de een op de andere dag ‘cold-turkey’ met het eten van vlees en vis.

En nee, ik had er in principe geen moeite mee, want je kunt prima en lekker eten zonder dierlijke producten. Ik deed bovendien een 30 dagen vegan challenge en hoewel niet 100% vegan at ik wel vaak zonder enig dierlijk product. Dus allemaal goed. Maar gaandeweg merkte ik wel dat ik de opties steeds meer ging missen.

Ik zag dingen langskomen van mensen op reis in Azie met streetfood en natuurlijk vlees en vis. En langzaamaan ging het toch een beetje kriebelen.

Op vakantie in Italië at ik al een keer een visje, want na pasta gerecht nummer 95 was ik er wel een beetje klaar mee. Dus dat visje smaakte opperbest.

Eenmaal weer terug in Nederland besloten we natuurlijk om een whole30 te doen. En hoewel je ook een whole30 kunt doen als vegetariër, moet je daarvoor wel de regels een beetje aanpassen. In die zin dat je wel peulvruchten eet (er komt hier nog een artikel over tzt) en dat voelde voor mij niet als een ‘echte’ whole30. Dus besloot ik om dan de whole30 te doen met alleen vis. Maarrrr toen las ik over ‘koopeenkip’. Een concept waar ik al eerder van had gehoord en wat ik echt een goed initiatief vind. Ik ga niet helemaal uitleggen hoe dat werkt (lees maar op de site van koopeenkip) maar ik wilde dat een keer proberen. En dus eet ik nu ook kip. Dussss…. lijkt me dat het vegetarisch experiment officieel mislukt is… 🙁

Ik eet wel nog steeds heel weinig vlees en als ik vlees eet dan eet ik biologisch vlees van blije kippen, maar toch… Aan de ene kant vind ik het wel zwak van mezelf en blijf ik het een heet hangijzer vinden. Varkensvlees en rundvlees heb ik nog niet gegeten, maar ik vermoed dat dat ook wel weer een keer gaat gebeuren.

Ik zal niet ineens mega veel vlees gaan eten, het bevalt me prima om veel minder vlees te eten en zeker om verantwoord vlees te kopen, maar het blijft vlees he. Hoe het zich verder zal ontwikkelen in de toekomst zal vanzelf blijken. Misschien is het gewoon een proces en komt het uiteindelijk wel weer goed of misschien ook niet.

Maar goed, ik moet dus bekennen dat ik gefaald heb als vegetariër. Sorry…. 🙁

 

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

2 comments

  1. Avatar

    Er bestaat ook koopeenkoe.nl. Maar dat is vast informatie die je vast al wist Liefs Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares