Menu
Dessert en koek

Drie ingredient chocolade mousse

Delen is leuk!

Drie ingredient chocolade mousse | everydayhealthy.nl

Chocolademousse met maar een paar ingredienten

Ik hou van chocolade mousse maar meestal is het best even wat werk om te maken: choco smelten, slagroom kloppen en laten opstijven. Ook geen hogere wiskunde maar deze choco mousse is supersnel, heeft slechts drie ingredienten en is ook nog eens een gezondere variant van de “normale” versie.

Het is letterlijk niet meer werk dan de avocado, banaan en cacao in een blender doen, even draaien en klaar is kees. Je kunt hem even laten koelen in de koelkast maar je kunt het ook prima meteen opeten. Qua smaak doet het niet voor echt onder!

 

Drie ingredient chocolade mousse

Drie ingredient chocolade mousse

Yield: 4 personen

Als de bananen rijp genoeg zijn dan heb je verder geen zoetstof nodig. Wil je het toch ietsje zoeter dan kun je er voor kiezen om een beetje honing of ahornsiroop toe te voegen

Ingredients

 • 2 rijpe bananen
 • 1 avocado
 • 6 el rauwe cacao poeder

om te serveren

 • frambozen
 • Optioneel: cacao nibs

Instructions

 1. Doe alle ingredienten behalve de frambozen en de cacao nibs bij elkaar in de kom van een blender en draai glad. Doe eventueel daarna de cacao nibs erdoor heen voor een crunch.
 2. Serveer de choco mousse met de verse frambozen en eventueel nog wat cacao nibs eroverheen
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

  Leave a Reply

  shares