Eenvoudige snack: geroosterde kikkererwten

0
120

Geroosterde kikkererwten | everydayhealthy.nl

Kikkererwten

Ik hou van kikkererwten. Misschien van alle peulvruchten wel mijn favoriet. In hummus, in curry, in dit eenvoudige snackje: ze zijn zo ontzettend veelzijdig. En bijna altijd lekker.

Dit recept komt uit het boek van Deliciously Ella, waar ik al meerdere lekkere recepten uit gehaald heb. (zoals deze zwarte bonenschotel) en waar er vast nog wel meer van gaan volgen!

Let trouwens wel even op dat je deze kikkererwten niet te lang laat staan. Net uit de oven en nog een beetje warm zijn ze het lekkerste. Als je ze afdekt met plastic worden ze taai dus niet doen!

Eenvoudige snack: geroosterde kikkererwten

Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 45 minuten
Auteur Deliciously Ella

Ingrediënten

  • 500 gr kikkererwten uit blik
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 el maple syrup ahornsiroop
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Laat de kikkererwten uitlekken (spoel ze ook even af) en spreid ze uit op een grote bakplaat.
  • Strooi de paprika, komijn, chili vlokken en zout en peper eroverheen en bedruppel met de citroensap, de maple syrup en de olijfolie. Roer alles goed door zodat alle erwten een laag krijgen.
  • Rooster voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot ze lekker krokant zijn

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter