Home » Eierdonuts – maak je eigen feestje

Eierdonuts – maak je eigen feestje

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Heerlijke eierdonuts

Maak eierdonuts

Wat een onzekere toestanden zijn we in beland ineens… Van een relatief normale wereld (want ja wat is normaal) tot ineens de deur niet meer uit mogen tenzij voor het noodzakelijke. Contact met andere mensen vermijden, afstand houden. Thuis blijven. Ik merk dat ik het persoonlijk behoorlijk pittig vind.

Al mijn shoots van de komende tijd zijn geannuleerd, met uitzondering van paleo magazine en nog 1 andere klant. Ik kan dus in ieder geval nog wel iets doen. Maar het leven als ZZP-er is dan ineens heel onzeker. Kan ik volgende maand de hypotheek nog betalen? Hoe lang gaat dit duren? Het zijn vragen waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen.

Pittige corona-tijden dus

Aan de andere kant is corona het enige wat je nog hoort in het nieuws, in praatshows en op straat. En dat zorgt ook weer voor stress en zeker niet voor de broodnodige ontspanning. Heb je kids dan zit je ineens dag en nacht op elkaars lip. Ben je ineens moeder of vader, juf, meester en moet je tussendoor ook nog je werk doen. Online. Het is echt bizar hoeveel er in een week veranderd is en we staan pas aan het begin.

Koken als afleiding

Even aangenomen dat je alle ingredienten nog kunt vinden is koken natuurlijk wel een hele fijne afleiding. Paleo eten is in deze tijd een extra handicap want voorraadartikelen gebruik je toch echt minder dan de gemiddelde Nederlander. Probeer daar zelf dan ook een beetje flexibel mee om te springen waar nodig. En maak gewoon zelf een feestje door je eiermuffins de vorm te geven van een gezellige donut. 🙂

Je kunt bijvoorbeeld ook het recept voor deze courgette muffins in een donut vormpje bakken!

Eierdonuts

Eierdonuts

Yield: 6 donuts
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Natuurlijk kun je deze donuts ook in een gewone muffin vorm bakken!

Ingredients

 • 3 eieren
 • 75 gr champignons, fijngehakt
 • 50 gr spekreepjes
 • 1 el fijngesneden bieslook
 • Peper en zout
 • 1 el kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de champignons en de spekreepjes gaar. Laat even uitlekken.
  3. Verdeel de spek en champignons over de vormpjes. Klop de eieren los met peper en zout en bieslook en giet over de donuts heen.
   Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares