Farrosalade | everydayhealthy.nl

Koolraap of koolrabi?

Vroeger dacht ik dat koolraap en koolrabi één en dezelfde groente waren. Koolraap kende ik eigenlijk alleen van die paar keer dat mijn moeder het maakte. Altijd in de vorm van frietjes en dan met een sausje eroverheen. Gekookt. Geloof ik. Het is al een tijdje terug. Maar koolraap is heel wat anders. Alleen al het uiterlijk geeft je een hint: de koolraap is groot en paarsig aan de onderkant, terwijl een koolrabi groen is en meestal nog blad aan de bovenkant heeft. Omdat het lastig uitleggen is, even twee stockfoto’s van beiden groenten.

Links koolraap en rechts koolrabi

Heel anders toch? Koolrabi lijkt qua smaak een beetje op appel. Het heeft ook die knapperigheid en is dus erg lekker in salades. Culy schreef al eens een artikel over het verschil tussen koolraap, koolrabi en knolraap. Check het artikel hier

Farrosalade met koolrabi | everydayhealthy.nl

Om het wat meer body te geven mengde ik de koolrabi met farro (spelt of rijst kan ook), blauwe bessen, tomaatjes en wat rucola. En sprinkelde er nog wat zonnebloempitjes en pompoenpitjes overheen. Lekker! Volgende keer ga ik het wel aanvullen met feta overigens. Dat miste ik wel een beetje, maar had ik niet in huis. Blauwe kaas is denk ik ook heerlijk hierbij!

Behalve dat koolrabi gewoon erg lekker is, zit het ook nog eens vol met vitamine A, B, C en K. Er zit veel voedingsvezel in en anti-oxidanten. Meng dat met wat mineralen zoals koper, potassium, mangaan, ijzer en calcium en je hebt een aardig gezonde groente… 🙂

Farrosalade met koolrabi

Gang Salade
Keuken Vegan, Vegetarian
Voorbereidingstijd 16 uur 43 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Porties 1 persoon
Auteur Simone

Ingrediënten

  • 75 gram farro
  • 250 gram kerstomaatjes diverse kleuren
  • 1 stuks koolrabi
  • 25 gram rucola
  • 50 gram blauwe bessen
  • 20 gram pompoenpitjes
  • 20 gram zonnebloempitjes
  • Dressing:
  • 3 el avocado olie
  • 2 el appel cider azijn
  • 1/2 tl gember
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen. Schil de koolrabi en snij in dunne reepjes. Was de tomaatjes en snij in vieren of door midden/ Was de bessen en rucola en meng alles in een kom samen met de blauwe bessen en de pitten en zaden.
  • Maak de dressing door de ingredienten hiervoor te mengen en doe dit door de salade.

 

20170108-0w6a6796

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren