Home » Frambozen chiapudding met gekarameliseerde banaan

Frambozen chiapudding met gekarameliseerde banaan

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Frambozen chiapudding

Chiapudding

O die chiapudding… De eerste keer dat ik het at dacht ik echt ‘WTF… vind iemand dit lekker??’ Duidelijk een gevalletje van geen goede eerste indruk. Sindsdien heb ik het wel nog een aantal keren geprobeerd want als iedereen roept dat het zo lekker is, dan wil ik dat toch wel beleven. En verhip, na poging 3 of zo bleek ik toch een lekkere variant te pakken te hebben. De truc bij het maken van chiapudding is dat je smaak moet toevoegen in de mix waarin je de chia weekt. Chia op zichzelf smaakt natuurlijk nergens naar dus daar moet je het niet van hebben.

De structuur van chia blijf ik wel een beetje gek vinden maar als je eenmaal gewend bent en je versiert je chiapudding leuk met – zoals hier – gekarameliseerde banaan, dan wordt het ineens een verhip lekker ontbijtje.

Proberen dus zou ik zeggen. Wil je liever een wat substantiëler ontbijt? Probeer dan eens deze chorizobowl.

Frambozen chiapudding

Frambozen chiapudding

Yield: 4 personen
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Bereid deze lekkere chiapudding de avond van tevoren en je hoeft de volgende ochtend alleen je banaan nog even te bakken.

Ingredients

  • 250 ml kokosmelk
  • 125 ml water
  • 125 gr verse frambozen
  • 100 gr chiazaad
  • 2 tl vanillepoeder
  • ¼ tl zeezout

Topping:

  • 2 el kokosolie
  • 3 bananen in plakjes
  • kaneel
  • geraspte kokos
  • chiazaad

Instructions

    1. Doe de kokosmelk, water en de frambozen in een blender en draai glad. Doe over in een kom en roer de chia, vanille en het zout erdoor. Zet in de koeling en laat een nachtje staan of een paar uur.
    2. Roer het door en verdeel over vier kommen.
    3. Bak de bananenplakjes in de kokosolie tot ze carameliseren. Draai om en bak de andere kant. Doe ze op de pudding en bestrooi met kaneel, kokos en chiazaad.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares