Geroosterde aubergine met specerijen

0
13

Geroosterde aubergine met specerijen | everydayhealthy.nl

Aubergine roosteren

Het is weer tijd voor een lekker recept! Dit keer eentje die flink pittig is, al kun je de specerijen natuurlijk doseren. Ik vond het echt een super smakelijk gerecht. Als je de yoghurt vervangt voor bijvoorbeeld kokosyoghurt of soja yoghurt dan is het ook nog eens vegan. Aubergine vind ik nog wel eens een lastige groente. Bereid je hem verkeerd dan kan het soms taai en onsmakelijk worden. In veel recepten zie je dan dat het eerst met zout wordt bestrooid, afgespoeld en dan pas verder verwerkt.

Ik gebruik dat eerlijk gezegd zelf echt nooit. Vind ik zo’n gedoe. Ook hier doe je dat niet maar de aubergine komt er echt boterzacht uit.

Geroosterde aubergine met specerijen

Course Vegetarisch
Cuisine Mediteraan
Prep Time 1 hour 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Servings 4 personen
Author BBC Good Food

Ingredients

  • 2 grote aubergine gehalveerd
  • 2 el extra virgin olijfolie
  • 2 rode paprika in vieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 tl za’atar
  • 4 el granaatappel molasse
  • 140 gr puy linzen
  • 140 gr basmatirijst
  • granaatappelpitjes
  • platte peterselie grof gehakt
  • Griekse yoghurt om te serveren

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Snij een diamantpatroon in de aubergine. Bestrijk met 1 el olijfolie, gebruik peper en zout en leg op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Bak in de oven voor 15 minuten
  • Voeg de paprika toe, draai de aubergines om en bedruip alles met de resterende olie. Strooi de specerijen eroverheen, 1 el van de granaatappel molasse (of honing) en een beetje zout. Rooster in de oven voor nog eens 15 minuten.
  • Kook de linzen in ruim water tot gaar. Na vijf minuten voeg je de rijst toe. Kook voor 10 minuten of gaar met nog een beetje een bite. Giet af en doe terug in de pan. Doe het deksel erop om warm te houden.
  • Roer de granaatappel pitten en de peterselie door de linzenrijst. Verdeel over vier borden of doe alles op 1 groot bord. Leg de geroosterde groenten er bovenop, een klodder yoghurt en de resterende honing erover gedrizzled

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter