Geroosterde bloemkool met quinoa | everydayhealthy.nl

Een paar dagen ‘into’ de vegan challenge en tot dusver gaat het goed. Manlief heeft zich er inmiddels al een beetje bij neergelegd zelfs. Ik merk wel dat ik moet zorgen voor voldoende bulk op een dag want het eten is veel lichter verteerbaar dan een steak. Het grappige is dat ik best vaak al vegan recepten maakte voor ik hier aan begon. Althans daar kwam ik achter bij het nakijken van de recepten. Bleken er toch meer te zijn dan ik dacht. Ik probeer zo min mogelijk dierlijke producten te eten in de vorm van eieren, boter, yoghurt, kaas en zo maar dat vind ik nog wel moeilijk. Misschien moet ik me om te beginnen focussen op vegetarisch en dan kijken in hoeverre ik het vegan kan maken.

Paar dagen later…

Een paar dagen eet ik nu vegetarisch en het bevalt goed. Besloten om voorlopig voor vegetarisch te gaan en vegan even in de koelkast te zetten. Overigens – voor het geval dat niet helemaal duidelijk was – het is niet zo dat ik nu 30 dagen vega ga eten en daarna weer ‘gewoon’ hoor. Dit is wel voor altijd.

Geroosterde bloemkool met quinoa | everydayhealthy.nl

Gisterenavond kookte Tom en dat was even onwennig. “Wil je dan ook geen spekjes in je boerenkool?” Eh nee, die zijn niet vegetarisch schat. “En ook geen rookworst?” 🙂

Natuurlijk weet hij ook wel dat dat niet vegetarisch is maar sommige dingen hebben even tijd nodig. Ik hou even bij hoeveel ik eet en hoe het zit met de verhouding vet, koolhydraten en eiwit. Vet is nooit een probleem (haha), maar genoeg eiwit is nu even anders. Vandaar dat ik het de eerste weken even bij ga houden om te voorkomen dat ik tekort kom van het een of ander, maar denk dat het wel goed komt.

Als ik kook is het makkelijker. Dan eet Tom gewoon mee, maar als hij kookt is het een omschakeling.

Er zullen vast meer mensen zijn waarvan de partner wel vlees eet denk ik of niet? Hoe doen jullie dat?

Geroosterde bloemkool met amandeldressing en quinoa

Keuken Vegan, Vegetarian
Voorbereidingstijd 1 uur 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Simone

Ingrediënten

 • 150 gram quinoa rood
 • 1/2 bloemkool in roosjes gebroken
 • 100 gram groene asperges
 • 20 gram pompoenpitten
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 50 gram amandelen geroosterd
 • 40 gram veldsla
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1/2 tl kurkuma

Dressing

 • 2 el amandelpasta wit
 • 2 el olijfolie
 • 1 el appelciderazijn
 • peper
 • zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200˚C.
 • Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
 • In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
 • Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.

Notities

Heb je geen witte amandelpasta, dan kun je hier uiteraard ook gewone amandelpasta voor gebruiken. De witte is te koop via onder andere terra sana.

Bewaren