Lunch Vegan Vegetarisch

Geroosterde bloemkool met quinoa en amandeldressing

Geroosterde bloemkool met quinoa | everydayhealthy.nl

Een paar dagen ‘into’ de vegan challenge en tot dusver gaat het goed. Manlief heeft zich er inmiddels al een beetje bij neergelegd zelfs. Ik merk wel dat ik moet zorgen voor voldoende bulk op een dag want het eten is veel lichter verteerbaar dan een steak. Het grappige is dat ik best vaak al vegan recepten maakte voor ik hier aan begon. Althans daar kwam ik achter bij het nakijken van de recepten. Bleken er toch meer te zijn dan ik dacht. Ik probeer zo min mogelijk dierlijke producten te eten in de vorm van eieren, boter, yoghurt, kaas en zo maar dat vind ik nog wel moeilijk. Misschien moet ik me om te beginnen focussen op vegetarisch en dan kijken in hoeverre ik het vegan kan maken.

Paar dagen later…

Een paar dagen eet ik nu vegetarisch en het bevalt goed. Besloten om voorlopig voor vegetarisch te gaan en vegan even in de koelkast te zetten. Overigens – voor het geval dat niet helemaal duidelijk was – het is niet zo dat ik nu 30 dagen vega ga eten en daarna weer ‘gewoon’ hoor. Dit is wel voor altijd.

Geroosterde bloemkool met quinoa | everydayhealthy.nl

Gisterenavond kookte Tom en dat was even onwennig. “Wil je dan ook geen spekjes in je boerenkool?” Eh nee, die zijn niet vegetarisch schat. “En ook geen rookworst?” 🙂

Natuurlijk weet hij ook wel dat dat niet vegetarisch is maar sommige dingen hebben even tijd nodig. Ik hou even bij hoeveel ik eet en hoe het zit met de verhouding vet, koolhydraten en eiwit. Vet is nooit een probleem (haha), maar genoeg eiwit is nu even anders. Vandaar dat ik het de eerste weken even bij ga houden om te voorkomen dat ik tekort kom van het een of ander, maar denk dat het wel goed komt.

Als ik kook is het makkelijker. Dan eet Tom gewoon mee, maar als hij kookt is het een omschakeling.

Er zullen vast meer mensen zijn waarvan de partner wel vlees eet denk ik of niet? Hoe doen jullie dat?

Print

Geroosterde bloemkool met amandeldressing en quinoa

  • Author:
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 2 hours 30 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Cuisine: Vegan, Vegetarian

Ingredients

  • 150 gram quinoa (rood)
  • 1/2 bloemkool (in roosjes gebroken)
  • 100 gram groene asperges
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 50 gram amandelen (geroosterd)
  • 40 gram veldsla
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl kurkuma

Dressing

  • 2 el amandelpasta (wit)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
  3. In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  4. Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.

Notes

Heb je geen witte amandelpasta, dan kun je hier uiteraard ook gewone amandelpasta voor gebruiken. De witte is te koop via onder andere terra sana.

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen