Home » Glutenvrije wafels met amandel en chocola

Glutenvrije wafels met amandel en chocola

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

De allerlekkerste glutenvrije wafels met amandel en chocola

De allerlekkerste glutenvrije wafels

Zeg nou zelf; wie houdt er niet van een lekkere wafel? Zo eentje die net krokant gebakken uit het wafelijzer komt en die nog kraakt aan de randjes. Van oudsher was ik al dol op de echte Belgische wafels maar we aten ze thuis echt heel erg zelden. Maar sinds we zelf een wafelijzer hebben, maak ik regelmatig verschillende soorten wafels. Neem nu deze pompoenwafels die ik alweer een tijd geleden maakte. Ziet er goed uit of niet?

Hoe maak je wafels glutenvrij?

Een ding waar je goed rekening mee moet houden als je glutenvrije wafels gaat maken, is dat het geheel wel bij elkaar moet blijven plakken. In tegenstelling tot wafels waarbij bloem wordt gebruikt zitten er geen gluten in die de zaak bij elkaar houden. Persoonlijk vind ik tapioca een van de fijnste meelsoorten om te gebruiken voor de binding. Heb je dat niet bij de hand dan is arrowroot ook een fijne vervanging.

Een goede vervanging voor de eieren heb ik evenwel nog niet gevonden voor een vegan variant maar dat is nog werk in uitvoering! Van een heel andere klasse maar ook een heerlijke traktatie zijn deze bietenpannenkoekjes!

Amandel Chocolade wafels

Amandel Chocolade wafels

Yield: 4
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes

Deze heerlijke glutenvrije wafels zijn gemaakt met amandelmeel en chocola. Serveer ze met banaan en het heerlijke sausje op basis van kokos

Ingredients

  • 2 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 35 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • 40 gr ghee, gesmolten (plus extra om te bakken)
  • 115 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelboter
  • 15 gr tapiocameel
  • 2 el cacao
  • 1 banaan

Saus

  • 3 el kokosyoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ el amandelboter

Instructions

  1. Meng de eieren met de kokosmelk, amandelboter en de ghee. Roer het goed door elkaar zodat het een geheel wordt.
    In een andere kom meng je alle droge ingrediënten (amandelmeel, suiker, bakpoeder, zout, tapiocameel en cacaopoeder.
  2. Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer het geheel goed door met een garde tot je een egaal mengsel hebt.
  3. Verwarm het wafelijzer voor en vet de platen goed in voor je het mengsel erin doet. Bak tot de wafels gaar en goudbruin zijn.
  4. Maak de saus door de ingrediënten hiervoor goed te mengen en serveer de wafels met de saus en met de banaan

Bewaren:
Je kunt de wafels een paar dagen in de koeling bewaren of je kunt ze invriezen tot nader gebruik. Verwarm de wafels in een broodrooster om ze weer krokant te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares