Home » Griekse burger met Griekse salade

Griekse burger met Griekse salade

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Makkelijke Griekse burger

De smaken van Griekenland

Griekenland is een van mijn favoriete landen. Het eten – althans dat wat je in de meeste toeristenoorden kunt krijgen – is misschien niet heel spannend, maar mits goed bereidt is het wel erg lekker. Deze burger maakte ik met portobello als de ‘broodjes’ Heel lekker maar het nadeel van portobello’s is dat er enorm veel vocht uitkomt. Let daar dus op en laat ze even goed uitlekken voor je de burgers erop doet!

Griekse burger met Griekse salade

Griekse burger met Griekse salade

Yield: 2 hamburgers
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Je hoort deze Griekse burger natuurlijk officieel met lamsgehakt te maken dus als je dat makkelijk kunt krijgen zeker doen. Ik koos dit keer voor half om half gehakt omdat lamsgehakt niet verkrijgbaar was. Qua smaken past het allebei

Ingredients

  • 300 gr gehakt (lams of half om half)
  • 1 tl verse rozemarijn, fijn gehakt – bewaar de takjes
  • 1 tl verse oregano, fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • ½ tl zout
  • ¼ tl verse peper
  • 1 tomaat

Broodje

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Tzatziki

  • ½ komkommer, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el eigengemaakte mayonaise
  • peper en zout

Griekse salade

  • ½ komkommer, in stukken
  • 3 grote tomaten, in stukken
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • peper en zout

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
      Wrijf de portobello’s in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de oven.
    2. Let op dat er heel veel vocht uit de portobello’s komt wat niet zo handig is als je ze als broodje gaat gebruiken. Laat ze daarom na bakken goed uitlekken op keukenpapier en dep het nog even droog voor je verder verwerkt.
    3. Maak de burgers door alle ingredienten hiervoor goed door elkaar te mengen. Vorm er twee burgers van en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin.
    4. Voor de saus knijp je het vocht goed uit de komkommer voor je het bij de mayonaise voegt. Rasp het teentje knoflook er door heen en breng op smaak met zout en peper.
    5. Serveer de hamburger op de portobello met de tzatziki.
    6. De Griekse salade maak je door de ingredienten hiervoor te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Serveer de salade met de burger.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares