Groene shakshuka van Sarah Wilson

0
9

In het kader van…laten we meer groente eten… heb ik deze ontzettend lekkere groene shakshuka voor jullie. Shakshuka is typisch zo’n gerecht wat de laatste tijd enorm populair is geworden. Sla een boek open of er staat wel een soort van Shakshuka in. En eigenlijk wel terecht, want het is gewoon heel lekker. De standaard versie is niet groen maar rood door de tomaten. Deze komt uit het boek van Sarah Wilson en ik had al beloofd dat ik hem zou delen. Dus bij deze.

Groene shakshuka met eieren | everydayhealth.wpengine.com

Het is wel een beetje snijwerk, maar ik vind hem echt verschrikkelijk lekker. Zo lekker zelfs, dat we hem in de eerste week maar liefst twee keer aten. Het is bovendien ideaal om leftovers groente op te maken uit de koelkast. Heb je nog venkel, prei of een andere groente liggen? Gewoon erbij doen en wedden dat het lekker is?

Groene shakshuka van Sarah Wilson

Prep Time 16 hours 42 minutes
Cook Time 16 hours 42 minutes
Servings 2 personen

Ingredients

  • 3 lente uitjes
  • 450 gr groente naar keus venkel, courgette, sugarsnaps en asperges gebruikten we hier. Dun gesneden, in blokjes ed
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 2 handenvol van groene bladgroente wij gebruikten hier spinazie en boerenkool, maar denk ook aan peterselie, basilicum, bietenblad, koriander enz
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 3 el pesto
  • 2-3 eieren
  • 4 el kaas optioneel

Instructions

  • Smelt boter of olie in een koekenpan op medium vuur. Snij de groente zoals je wilt maar zorg dat ze niet te groot zijn. Sugarsnaps in dunne plakjes, courgette in blokjes, venkel in dunne reepjes Bak de groente 5-7 minuten met de komijn of tot ze beetgaar zijn. Voeg de chili vlokken toe en de bladgroente en bak deze mee tot ze geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de pesto erdoor.
  • Maak twee of drie kuiltjes in de groente en breek hier je eieren in. Zet het vuur laag. Strooi de kaas erover heen en dek af met een deksel. Bak voor nog ongeveer 5 minuten of tot de eieren gaar zijn.

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter