Groenteschotel met hazelnoot en broccoli

0
13

Broccolisalade met hazelnootjes en radijs | everydayhealthy.nl

In deze lekkere salade komen een paar van mijn favoriete groentes bij elkaar: broccoli, venkel en courgette. In de oorspronkelijke versie bestrooi je de salade met wat parmezaanse kaas (op de foto is de parmezaanse kaas nog gebruikt) en dat is ook heel erg lekker, maar dat heb ik in dit geval vervangen door edelgistvlokken. Edelgist is een gedeactiveerd gist. Je kunt het onder andere online kopen en ik denk ook bij winkels zoals Ekoplaza en dergelijke. Edelgist smaakt een beetje naar kaas. En nee het is niet echt helemaal hetzelfde dus verwacht niet dat je parmezaanse kaas proeft als je dit eroverheen strooit, maar het is wel lekker. En geeft dat zoutige smaakje, wat je dan weer wel aan kaas doet denken.

Groenteschotel met broccoli, venkel en courgette met hazelnoot en radijs | everydayhealthy.nl

Met edelgist kun je ook dit strooisel maken wat hier ook niet zou misstaan.

Bomvol groente

Wil je meer groente eten dan is deze salade een uitstekende manier om al voor de lunch flink wat groente naar binnen te krijgen. Je kunt de salade natuurlijk ook als avondeten gebruiken maar serveer het dan met iets extra zoals bijvoorbeeld een moot gebakken zalm of als je het vegetarisch wilt houden combineer het dan met een peulvruchtengerecht. Ook lekker is het om hier geroosterde kikkererwten bij te serveren.

 

Groenteschotel met hazelnoot en broccoli

Yield: 4 personen
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Dit recept is voor ongeveer vier personen, maar ook erg afhankelijk van het formaat van je broccoli stronk en venkel knol.

Ingredients

  • 1 stronk broccoli
  • 1 stuk venkel
  • 1 courgette
  • bosje radijs, in dunne plakjes gesneden
  • 75 gr gehakte hazelnoot, kort geroosterd
  • 1/2 el edelgistvlokken, optioneel
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el appel cider azijn
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Snij de broccoli (met stronk), de venkel en de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Maal tot het grove stukjes zijn.
  2. Verhit een flinke koekenpan of wok en verhit wat olie. Doe de groente erbij en bak het tot het wat zachter is geworden. In principe kun je alledrie de groentes rauw eten dus hoe lang je het bakt is geheel afhankelijk van jouw voorkeur. Ik bak het altijd heel kort zodat ik nog lekker een crunch heb.
  3. Zodra het klaar is doe je het over in een kom en meng het met de radijs en de granaatappelpitjes. Voor de dressing meng je de ingredienten door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe
  4. Serveer op een bord en bestrooi met de edelgistvlokken en hazelnootjes en serveer met de dressing

Notes

Aangepast van Sarah Wilson

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter