Havermout met nootjes en citrus

0
12

Havermout met nootjes en citrus | everydayhealthy.nl

Ken je het nog van vroeger? Wij kregen eens in de zoveel tijd een bord Brinta en ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik daar nu van moest vinden. Aan de ene kant wel lekker (we kregen er ook altijd een sloot suiker door..) maar aan de andere kant zo saai! Brinta koop ik nooit meer maar havermout en dan met name havervlokken vind ik echt heerlijk.

Mocht je het verschil niet weten: havervlokken zijn wat grover dan havermout. Bij de havervlokken is het gewoon geplet en bij de havermout is het dan nog net even een beetje meer gemalen. Dus de structuur van havervlokken is wat steviger. Je moet het ook meestal net ietsje langer koken. Maar dan heb je ook wel meer bite.

Het schijnt ook gezonder te zijn, al heb ik geen zinnig idee waarom (zoeken we op) Dit eenvoudige recept met havermout kun je natuurlijk zo oppimpen als je zelf wilt!

Oats with nuts and lemon

Course Breakfast
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Servings 1 person
Author Caroline van Beek

Ingredients

  • 200 ml coconut milk
  • 40 gram steel cut oats
  • 4 dates stones removed
  • 40 gram unsalted roasted nuts roughly chopped
  • 1 lemon
  • 1 tbsp coconut flakes

Instructions

  • Place the coconut milk in a saucepan and mix with the oats. Bring this to the boil and leave to boil for about 5 minutes. (or longer if you prefer them softer)
  • As soon as your oats are cooked to your liking, place in a bowl and sprinkle with the chopped dates, the nuts and the coconut flakes
  • Grate some of the lemonzest over the bowl and squeeze a bit of lemon juice over the dish. Eat straight away.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter