Everyday Healthy

Heerlijk romige chocolade kokosmousse

Romige chocolade kokosmousse

Paleo chocolademousse

Er zijn natuurlijk vele recepten voor een chocolade mousse zonder slagroom en aanverwante artikelen. Een chocolade mousse maken is eigenlijk altijd wel kinderlijk eenvoudig, maar negen van de tien keer wordt er gebruik gemaakt van avocaodo en/of van banaan. Vind ik persoonlijk heerlijk maar niet iedereen is fan van banaan dus het leek me tijd om eens een variatie te maken op basis van alleen kokos.

In de koeling

Voor het maken van deze chocolade kokosmousse is het wel essentieel dat je een blik kokosmelk minmaal een nacht in de koeling hebt staan. Zorg vervolgens dat de kokosmelk geen light variant is want die werkt zeker niet. Het enige lastige bij dit recept is dat blijkbaar niet elk blik kokosmelk de verwachte romige laag oplevert. Ik gebruik meestal de kokosmelk van bio+ of van Fairtrade. In beide gevallen krijg ik – na het in de koeling zetten – een dikke romige laag die van één blik voldoende is om de chocolade kokosmousse te maken voor twee personen. Gooi de rest van het blik natuurlijk niet weg. Dat kun je gebruiken voor het maken van smoothies of een lekkere curry.

Snel klaar

De mousse zelf is vervolgens heel snel klaar. Even in de blender en klaar. Bewaar wel tot gebruik in de koelkast en bestrooi voor je het gaat serveren even met wat knapperige kokosvlokken. Het fijne van deze chocolade kokosmousse is dat je het kunt maken met ingredienten die je in de voorraadkast hebt staan. En in deze rare tijden is dat best handig. Ik zal binnenkort ook meer voorraadrecepten posten waar mogelijk! Voor nu dus in ieder geval vast deze lekkere chocolademousse!

Wil je nou wel die traditionele variant maken met banaan en avocado? Dan heb ik hier het recept voor die chocolademousse natuurlijk ook voor je!

Porties: 2

Chocolade kokos mousse

Chocolade kokos mousse

Nu eens een chocolade mousse zonder avocado of banaan! Maar net zo lekker!

Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes

Ingredienten

 • 1 blik kokosmelk (gekoeld voor minimaal 1 nacht in de koelkast)
 • 2,5 el cacaopoeder
 • 1 tl kaneel
 • ½ tl kardemom
 • 2,5 el ahornsiroop
 • 1 el amandelschaafsel
 • 1 el kokosflakes
 • 1 el cacaonibs

Instructies

  1. Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep de bovenste dik geworden room eraf. Doe dit een een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Voeg cacaopoeder, kaneel, kardemom en ahornsiroop toe en draai tot een glad geheel.
  2. Doe over in twee mooie glazen en zet in de koeling tot gebruik. Het stijft dan weer een beetje op.
  3. Rooster het amandelschaafsel en de kokosflakes en serveer de chocolade mousse met amandelen, kokos en cacaonibs.
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares