Home » Heerlijk vullende venkel-preisoep

Heerlijk vullende venkel-preisoep

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Venkel-preisoep

Soep!

Soep – voor mij – is het ultieme gemaksvoedsel. Klinkt misschien een beetje gek en zeker als je gewend bent aan soep uit een pak of blik dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan iets wat gezond is en je een goed gevoel geeft. Dus laten we beginnen met zeggen dat je die soep uit een pak beter kunt laten staan in het vervolg. Soep is namelijk altijd makkelijk om te maken en het enige dat je ervoor nodig hebt is de leftovers in je koelkast.

Koken met restjes

Een van mijn zwakke punten is dat ik slecht ben in de inhoud van mijn koelkast op orde houden. Regelmatig komen er leftovers van fotoshoots mee naar huis dus voor ik er erg in hebt puilt de koelkast uit van een wild assortiment van diverse groentes. En voila, daar komt de soep tot de redding.

Venkel-preisoep

In het geval van deze soep heb ik de venkel en prei die ik nog had liggen opgemaakt, maar je kunt er ook meer ui doorheen doen, overgebleven boerenkool, wortels, paprika enzovoort.

Ik combineerde het vervolgens met gerookte zalm, maar het zou ook lang niet misstaan met een fijne moot gebakken zalm. In dat geval de zalm van tevoren in de pan bakken en in stukken op de soep serveren.

Ben jij ook soepfan? Probeer dan ook eens deze bloemkool-pastinaaksoep!

Venkel-preisoep

Venkel-preisoep

Yield: 4 personen
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Deze soep is ook erg lekker met een moot zalm. In dat geval bak je de zalm tot gaar en verdeel het dan over de soep. Ik heb de soep hier gepureerd omdat ik vind dat de smaken zich dan het beste mengen maar het is geen must. Je kunt het ook zo eten.

Ingredients

  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 grote venkelknol of 2 kleine, in stukken gesneden
  • 3 prei stengels, in ringen gesneden
  • 1 el appelciderazijn
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • ½ el anijszaad (of venkelzaad)
  • peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm, klein gesneden
  • Peterselie of dille voor erover

Instructions

    1. Neem een grote soeppan en verhit hier de kokosolie in.
    2. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit zacht tot de ui glazig is.
    3. Voeg de venkel en de prei toe en bak het even mee. Doe de kippenbouillon en de appelcider erbij en het anijszaad en laat voor ongeveer 15 minuten even koken.
    4. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de gerookte zalm en kruiden eroverheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares