Heerlijke crispy tahini crackers (glutenvrij, paleo)

0
81

Tahini crackers | everydayhealthy.nl

Knapperig

Nadat ik net een whole30 heb afgerond (de 8e of zoiets) zijn er een paar dingen die ik altijd mis: dat is het knapperige van een goede cracker, kaas enne…. nou ja nog wel meer, maar dit zijn de belangrijkste dingen. Niet dat ik nou meteen alles glutenvrij ga eten want ik vind gluten daarvoor veel te lekker. Maar alles met mate daar voel ik me het beste bij dus af en toe glutenvrije crackers vind ik ook fijn.

En bovendien: met crackers zoals deze merk je echt niet dat er geen gluten in zitten. Ze zijn lekker! En makkelijk om te maken. En ideaal ook om te serveren voor als je gasten hebt en je wilt iets anders dan de standaard toastjes. Ik vond ze zo lekker dat we ze diezelfde avond nog allemaal soldaat hebben gemaakt met pompoenhummus die we ook hadden gemaakt.

Wil je een ander soort cracker proberen? Kijk dan eens naar de knapperige lijnzaadcrackers!

Heerlijke crispy tahini crackers (glutenvrij, paleo)

Deze crackers zijn perfect om als toastje te gebruiken bij een feestje of gewoon tussendoor om jezelf te verwennen

Ingredients

  • 3 el tahini
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaad
  • snufje zout
  • 1 el grove mosterd
  • 2,5 el kokosbloem

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix alle ingredienten goed door elkaar. Spreid het uit over de bakplaat en leg een tweede vel bakpapier erop. Gebruik een fles of een kleine deegroller om het egaal uit te rollen. Niet te dik maar ook niet al te dun. Dan laat het niet los van het tweede vel papier als het te dun is!
  • Bak in de voorverwarmde oven voor een minuut of 15 of tot de randen bruin beginnen te worden. Haal uit de oven en snij de bruine randen er al af. Zet dan weer terug tot de rest ook gaar en bruin is geworden. Je kunt het na afkoelen makkelijk in stukken breken.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter