Delen is leuk!

Bloemkoolsteak | everydayhealthy.nl

Stress en een beetje gek ook

Als je dit recept leest dan zit je inmiddels op mijn nieuwe site. Of nou ja nieuw is niet het goede woord want Everyday Healthy bestond al een tijdje maar in een andere vorm. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om aan de slag te gaan als health coach. Misschien typisch zo’n term die je niks zegt. Ik kan het natuurlijk ook gezondheidscoach noemen maar dat vind ik dan weer zo suf klinken… Health coach it is dus….  De layout van de site is veranderd en de focus ligt nu op het aanbieden van de diverse services die we hebben. Ik zeg ‘we’ hoewel Everyday Healthy in eerste instantie gewoon 1 persoon is. Ik dus. Maar ik werk wel samen met diverse anderen. Zo heb ik een samenwerking met Nicole van Urban Gym Almere en met Brenda Heskes, die whole30 coach is. Want met zijn twee of drieën weet je natuurlijk altijd meer dan alleen.

Een klein beetje stress krijg ik er ook wel van, want ik vind het allemaal behoorlijk spannend!

Natuurlijk komen hier ook lekkere en makkelijke recepten die allemaal passen binnen de Everyday Healthy lifestyle. Wat die leefstijl inhoudt daarover vertel ik je binnenkort meer. Voor nu heb ik hier een heerlijk recept voor een bloemkoolsteak. Klinkt misschien een tikkie gek maar bloemkool is echt met stip een van de meest veelzijdige groentes. En ook nog eens super gezond. In dit geval is het recept vegan maar wil je toch wat vlees toevoegen dan is het ook erg lekker met een beetje geruld gehakt over de top van de bloemkool heen. 

Geniet ervan!

Ben je fan van bloemkool? Probeer dan ook eens de bloemkoolcouscous met pittige balletjes 

Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Yield: 4 personen

Ingredients

  • 1 flinke bloemkool, in dikke plakken
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • Salsa
  • 100 gr lekkere groene olijven, zonder pit, gehakt
  • 1-2 augurken (zure, zonder suiker), gehakt
  • 1 el gehakte peterselie
  • ½ tl komijn
  • snufje nootmuskaat
  • scheutje olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Smeer de bloemkoolplakken in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en de gerookte paprikapoeder. Schuif in de oven en rooster voor een minuut of 30 of tot de bloemkool gaar is.
  3. In de tussentijd maak je de salsa door alle ingrediënten door elkaar te doen en breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik.
  4. Zodra de bloemkool klaar is serveer je deze met de salsa.