Home » Heerlijke vegetarische bloemkoolburger

Heerlijke vegetarische bloemkoolburger

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Bloemkoolburger

Bloemkoolburger

O die fijne bloemkool! Ik hou van bloemkool dus kon een bloemkoolburger natuurlijk niet uitblijven in het rijtje burgers. Want een vega burger hoeft echt niet perse een burger te zijn met peulvruchten, zoals de meeste burgers. Zo is mijn kastanje-paddenstoelburger echt een aanrader en deze bloemkoolburger is ook een lekkere om aan je vega repertoire toe te voegen!

Bloemkoolburger

Bloemkoolburger

Yield: 10 burgers
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour

Deze burgers zijn heerlijk met de bijbehorende saus maar vereisen wel wat extra aandacht. Zoals veel vegetarische burgers zijn ze wat lastiger te hanteren dus maak ze niet te groot en hanteer ze voorzichtig totdat ze gebakken zijn.

Ingredients

  • 1 bloemkool, grof gemalen
  • 250 gr ui, gesnipperd
  • 1 bosje peterselie, vers, gehakt
  • 1 bosje koriander, vers, gehakt
  • 135 gr amandelmeel
  • 2 grote eieren
  • 3 el arrowroot
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el komijn
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chili poeder
  • olie om in te wrijven

Dressing

  • 200 gr eigengemaakte mayonaise
  • bosje koriander
  • 2 el water
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 tl zeezout en verse peper

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Beleg een bakplaat met bakpapier en wrijf deze even een beetje in met wat olie
    2. In een keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de burgers behalve de olie. Pulseer tot alles gecombineerd is. Niet te lang. Als het mengsel te fijn gemalen is wordt het hanteren van de burgers erg lastig.
    3. Verdeel het deeg in 11 gelijke ballen en leg die op de bakplaat. Druk ze met je hand een beetje fijn en bestrijk elke bal met een wat olie.
      Bak voor 20-30 minuten op 200˚C of tot krokant. Draai dan om en bak nog eens voor 15 minuten.
    4. Combineer alle ingrediënten voor de dressing in een blender en draai glad.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares