Everyday Healthy

Het is tijd! I quit sugar ronde 3 gaat van start!

Zo…. het is zover; vanaf aanstaande maandag is het I quit sugar van start.  Het menu voor week 1 is binnen, boodschappenlijst is gemaakt en morgen eerst maar eens flink inslaan want het is vooral veel veggies die de klok zal slaan de komende tijd, aangevuld met veel andere gezonde dingen.

Dus even niet van deze...

Dus even niet van deze…

Ik ga hier bij houden hoe het met me gaat, of ik ontwenningsverschijnselen heb of andere bijverschijnselen van het onthouden van zoetigheid want hoewel het rustig begint gebruik in je week 2 t/m 5 van het programma helemaal geen zoetigheid. Dus geen suiker maar ook even tijdelijk geen fruit. Niet omdat fruit ongezond is maar wel omdat je lichaam moet afkicken van zoetigheid en de gewenning aan zoete smaken. En ik hou er van hoor…. Dus dat zal nog best wel even lastig worden.

Het eten zelf is heerlijk. Ik weet nog van de vorige keren dat het menu echt prima in elkaar zit. Het kost wel alleen veel meer tijd en met ons uitzonderlijk onregelmatige leven wordt het nog wel een uitdaging om elke avond (en de rest van de dag ook) netjes het programma te volgen. Komt nog eens bij dat recepten volgen niet mijn sterkste kant is maar in principe hoef ik ook niet exact dezelfde gerechten te maken als ik maar de richtlijnen aanhou.

Ik hoop natuurlijk dat ik kilo’s kwijtraak want die 15 die er bij zijn gekomen die moeten er af…. Anders pas ik in september niet in de vliegtuigstoel (we hebben net geboekt voor twee weken Curacao! Yay!) en dat willen we niet natuurlijk… Ik ga maandag op dag 1 mijn maten en gewicht opnemen en misschien verklap ik die wel hier. Al is dat natuurlijk wel een dingetje… (waarom eigenlijk vraag je je dan af…??)

Een aantal van de gezonde recepten zal ik ook zeker hier delen dus you’ve been warned!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

3 comments

  1. Avatar

    Succes ermee! Ik merk dat mijn trek in zoetigheid steeds blijft, ik ben dan niet zo streng bezig als jij maar toch. Normaal gesproken ben ik eigenlijk meer van de hartige dingen, Ik moet zeggen dat die taart er ook wel lekker uitziet haha. Goed vooruitzicht Curacao zeg ๐Ÿ™‚

  2. Avatar

    Ben heel benieuwd naar je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen