Basis Vegan

Hoe maak je vegan mayonaise

Hoe maak je vegan mayonaise | everydayhealthy.nl

Ik had het al beloofd maar mayonaise is een van die dingen die verrassend makkelijk te maken zijn zonder ei. Hoe je het vervolgens noemt weet ik niet zo goed. Veganaise klinkt een beetje maf maar goed. Het recept is kinderlijk eenvoudig maar let wel op dat je het maakt met sojamelk. Soja heeft een veel hoger eiwitgehalte dan bijvoorbeeld amandelmelk, met als gevolg dat je dan geen goede mayo krijgt. Je wilt natuurlijk wel dat je mayonaise dik en lobbig is zoals het hoort en geen dunne waterige substantie.

Hoe maak je vegan mayonaise | everydayhealthy.nl

Om eerlijk te zijn heb ik het nog niet uitgeprobeerd maar ik ga het binnenkort wel proberen met andere plantaardige melksoorten. Ben gewoon heel benieuwd of het wel of niet lukt. Dat hoor je dan nog!

Print

Vegan mayonaise

Hoe maak je vegan mayonaise | everydayhealthy.nl

This is a test!!!

  • Author:
  • Yield: 300 ml mayonaise
  • Category: Basic

Ingredients

  • 125 ml neutrale soja melk (zonder suiker dus)
  • 1 el verse citroensap
  • 1 tl apple cider azijn
  • 1 tl rijstsiroop
  • 3/4 tl fijn zeezout
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 250 ml druivenpitolie

Instructions

  1. Meng de sojamelk, de citroensap, de azijn, honing, zout en mosterdpoeder in een blender. Zet op hoge snelheid aan.
  2. Draai de snelheid naar een lagere stand en voeg langzaam de olie in een dun straaltje toe. Het mengsel zal dikker worden en uiteindelijk veranderen in een witte luchtige mayonaise
  3. Schep over in een luchtdichte box. In de koelkast kun je de mayonaise voor 3-4 weken goed houden

Notes

  • Vervang de sojamelk niet door een andere plantaardige melk. Het hoge eiwitgehalte van de sojamelk zorgt ervoor dat de mayo stevig wordt.
  • Het spettert behoorlijk in de blender. Ik ga binnenkort checken of het ook lukt met een staafmixer. Zo ja dan voeg ik dat hier toe.

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit