Home » Hoe maak je zelf geroosterde amandelen?

Hoe maak je zelf geroosterde amandelen?

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Geroosterde amandelen

Geroosterde amandelen

Heb jij dat ook vaak dat je in de winkel geroosterde amandelen koopt en die zijn vervolgens zo zout dat je nog drie dagen later een droge mond hebt? Nou ja dat is overdreven maar de hoeveelheid zout die ze over de geroosterde amandelen strooien is idioot. En zelf amandelen roosteren is echt super eenvoudig. Het is nog eenvoudiger als je een airfryer hebt maar in de oven kan het natuurlijk ook. Ik gebruik er graag wat gerookte paprika over voor extra smaak. In dit geval gebruikte ik blanke amandelen maar je kunt hiervoor ook goed amandelen met schil gebruiken. Goed voor extra vezels.

Ben je fan van makkelijk mee te nemen noten voor onderweg? Probeer dan ook eens deze lekkere trailmix.

Geroosterde Amandelen

Geroosterde Amandelen

Yield: 200 gr
Prep Time: 2 minutes
Cook Time: 6 minutes
Total Time: 8 minutes

Ingredients

  • 200 gr blanke amandelen
  • 2 tl gerookte paprikapoeder (of pas aan naar smaak)
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl zout

Instructions

    1. Doe de ingrediënten bij elkaar in een bakje en roer even goed om zodat alle amandelen een laagje krijgen.
    2. Dit is supersnel te bereiden in de airfryer. Hiervoor is het 6 minuten op 190˚C.
      Geen airfryer? Dan kan het ook in een koekenpan of in de oven. De koekenpan is hiervoor het snelste.
      Doe 1 el kokosolie in de koekenpan en bak de amandelen goudbruin.
    3. Laat uitlekken op keukenpapier en als ze volledig afgekoeld zijn doe je ze in een bakje om mee te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares