Dieet & voeding

I quit sugar door Sarah Wilson

Foto via Stocky – Vera Lair

Stoppen met suiker

Suiker. We kennen het allemaal en weten inmiddels wel een beetje dat het niet zo goed voor je is. Bovendien zit suiker in bijna alle bewerkte producten en is het moeilijk om de suiker helemaal te laten staan. Ik weet van mezelf dat ik de neiging heb om teveel suiker te eten en net als met andere verslavingen is het zaak om het zoete spul zoveel mogelijk te laten staan.

Ik zeg zoveel mogelijk omdat ik het ook prima vind om af en toe wél te kiezen voor een lekker toetje, maar dan wel omdat ik het echt wil en niet omdat mijn suikermonster schreeuwt om voeding.

I quit sugar

Iemand die zich al jaren hard maakt tegen suiker is de Australische Sarah Wilson. Ik heb haar I quit sugar programma inmiddels al drie keer gedaan. Drie keer ja, want ik heb de neiging om toch op gegeven moment weer in dezelfde fouten te vervallen. Niks menselijks is mij vreemd. 🙂
I Quit Sugar

Het 8 weken durende programma (link hierboven) zit bommetjevol met lekkere recepten. Altijd een groot pluspunt vind ik en je wordt stap voor stap aan de hand genomen door eerst de suiker te minderen, dan helemaal te elimineren en langzaamaan weer bepaalde zoetstoffen toe te voegen.

Momenteel gaat mijn suikerverslaving prima. Ik heb het goed in de hand voor het eerst in mijn leven dus duimen dat dat zo blijft. Weet je van jezelf dat je problemen hebt met het handhaven van de hoeveelheid suiker die je eet, dan is het een aanrader om het programma eens te volgen.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen