Everyday Healthy

I quit sugar door Sarah Wilson

Foto via Stocky – Vera Lair

Stoppen met suiker

Suiker. We kennen het allemaal en weten inmiddels wel een beetje dat het niet zo goed voor je is. Bovendien zit suiker in bijna alle bewerkte producten en is het moeilijk om de suiker helemaal te laten staan. Ik weet van mezelf dat ik de neiging heb om teveel suiker te eten en net als met andere verslavingen is het zaak om het zoete spul zoveel mogelijk te laten staan.

Ik zeg zoveel mogelijk omdat ik het ook prima vind om af en toe wél te kiezen voor een lekker toetje, maar dan wel omdat ik het echt wil en niet omdat mijn suikermonster schreeuwt om voeding.

I quit sugar

Iemand die zich al jaren hard maakt tegen suiker is de Australische Sarah Wilson. Ik heb haar I quit sugar programma inmiddels al drie keer gedaan. Drie keer ja, want ik heb de neiging om toch op gegeven moment weer in dezelfde fouten te vervallen. Niks menselijks is mij vreemd. 🙂
I Quit Sugar

Het 8 weken durende programma (link hierboven) zit bommetjevol met lekkere recepten. Altijd een groot pluspunt vind ik en je wordt stap voor stap aan de hand genomen door eerst de suiker te minderen, dan helemaal te elimineren en langzaamaan weer bepaalde zoetstoffen toe te voegen.

Momenteel gaat mijn suikerverslaving prima. Ik heb het goed in de hand voor het eerst in mijn leven dus duimen dat dat zo blijft. Weet je van jezelf dat je problemen hebt met het handhaven van de hoeveelheid suiker die je eet, dan is het een aanrader om het programma eens te volgen.

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je het paleo maaltijdplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *