Body & Mind Persoonlijk

Intermittent fasting en de overgang

Intermittent fasting en de overgang | everydayhealthy.nl
Foto door Duet Postscriptum via Stocksy

Ik moet het even kwijt hoor. Ik ben nu ruim een week bezig met intermittent fasting (of zoals ik altijd zeg duur woord voor niet ontbijten) en de eerste resultaten ben ik wel heel erg blij mee. Ik werd de laatste tijd helemaal gierend gek van de opvliegers en het nachtzweten. Ik sliep slecht, dreef elke nacht mijn bed uit en overdag ging het al niet veel beter. Ik probeerde van alles. Geen koffie drinken, geen wijn drinken, niet te pittig eten, Dr X, Y en Z homeopatische middelen enzovoort. Hormonen wilde ik niet slikken dus dat heb ik niet gedaan.

Affijn: vorige week maandag ben ik (officieel) begonnen met IF en man wat een verschil! Ik slaap als een roosje (ok voor mijn doen dan) en de opvliegers zijn niet helemaal weg maar heel erg veel minder. Echt zoveel minder dat je het amper nog een opvlieger kunt noemen. Ik krijg het wel warm, maar ik zweet niet meer zo idioot. Ik kreeg het voorheen ook nog eens flink benauwd tijdens een opvlieger, maar dat is ook niet meer het geval.

Ik had wel gelezen dat IF zou helpen met het uitbalanceren van de hormonen, maar na alle andere pogingen had ik de moed wel een beetje al opgegeven. We eten daarnaast natuurlijk ook gezond dus het is niet alleen IF maar voor zover ik nu kan bekijken maakt het alle verschil van de wereld. Ik ben een blij mens!

Dat wilde ik even kwijt. Een uitgebreider verslag volgt als ik langer bezig ben!

Wat is Intermittent fasting?

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit