Kipsalade met venkel – whole30 lunch

0
72

whole30 kipsalade met venkel | everydayhealthy.nl

Kip?

Dit recept komt uit een vorige whole30, toen ik nog wel vlees at. Bovendien kun je hier zeker nog wel vleesgerechten langs zien komen aangezien Tom niet vegetarisch (of pescetarisch) eet dus vleesgerechten zijn hier niet off limits. Deze kip-venkelsalade is aan de lichte kant dus ik zou hem niet adviseren voor een avondmaaltijd, maar als lunch is het prima geschikt.

Ook makkelijk om mee te nemen als je onderweg bent en zeker wilt zijn dat je iets kunt vinden dat whole30 approved is. Wij hebben standaard van die kleine koelelementjes in de vriezer liggen dus als je dit bewaard in zo’n klein koeltasje dan heb je een lekker frisse en koele lunch. Of als je ergens werkt met een koelkast dan is het nog makkelijker natuurlijk. Ideaal voor warme dagen.

Ik ben groot fan van venkel. Lekker rauw en lekker gebakken!

Kipsalade met venkel - whole30 lunch

Gang Salade
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Kooktijd 16 uur 43 minuten
Porties 2 -3 personen
Auteur Simone

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet gekookt in zout water en afgekoeld
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel knol dun gesneden en even kort gebakken in kokos olie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • 4 el mayonaise
  • 1 el appel cider azijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij de paprika en de appel in blokjes en de bleekselderij in dunne plakjes. Doe bij elkaar in een kom.
  • Pluk de kip of snij in blokjes
  • Verhit een koekenpan met wat kokos- of olijfolie en bak hierin de venkel even kort tot het een beetje glazig wordt. Doe bij de rest van de groente. Voeg de kip ook toe.
  • Maak de dressing door mayo en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter