Home » Knapperig ontbijtje met paleo havermout

Knapperig ontbijtje met paleo havermout

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Paleo havermout

Iets warms uit de oven

Soms wil je gewoon iets dat lekker warm is en voelt als comfortfood. Nou dan zit je met deze knapperige variant van een soort paleo havermout goed. Heerlijk ontbijt voor als je even wat meer tijd hebt. Of maak de dag van tevoren en warm het even op voor je het gaat eten.

Serveer de havermout met kokosyoghurt en vers fruit. Of maak eens dit ontbijt met kokosyoghurt en zoete aardappel!

Knapperig ontbijtje

Knapperig ontbijtje

Yield: 4 personen
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 45 minutes

Qua structuur lijkt dit ovengerechtje een beetje op havermout. Maar qua smaak natuurlijk helemaal niet. Ik gebruikte hier appel in het gerecht maar dit is ook lekker met verse aardbeien of blauwe bessen door het beslag. Serveer met extra vers fruit en eventueel nog wat kokosyoghurt.

Ingredients

  • 75 gr kokosflakes
  • 50 gr hazelnoten
  • 70 gr amandelen
  • 100 gr cashewnoten
  • 4 medjool dadels, zonder pit
  • 2 eieren
  • 2,5 tl kaneel
  • 2 tl vanille
  • 2 el sinaasappelsap
  • snufje zout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 appel, in stukjes
  • 2 el chiazaad
  • 5 el water

Instructions

    1. Verwarm de oven op 180˚C.
    2. Maak eerst het chiazaad ‘ei’ door de 2 el te mengen met 5 el water en zit dit minimaal 10 minuten aan de kant terwijl je de rest klaar maakt.
    3. Meng de kokosflakes, noten en de dadels in de keukenmachine en draai tot het ongeveer lijkt op formaat van havermout.
    4. Meng dit met de specerijen, sinaasappelsap en de amandelmelk. Roer je chiazaad er ook door en als laatste de blokjes appel.
    5. Doe over in een ovenschaaltje en bak in de oven tot het goudbruin is voor 30-40 minuten, afhankelijk van het formaat van je ovenschaal.

      Serveer met vers fruit en kokosyoghurt.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Avatar
Janneke februari 8, 2020 - 12:24 pm

een toppertje!!

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg februari 9, 2020 - 6:54 pm

Dankjewel

Antwoord

Laat een comment achter

shares