Lijnzaadcrackers | everydayhealthy.nl

Nog zo’n lekker ontbijtje!

Alweer een hele tijd geleden vertelde ik jullie over het kookboek Hoe word je 100 waar ik de fotografie voor deed. Dit recept voor de lijnzaadcrackers komt dan ook uit het boek en heb ik inmiddels echt al heel vaak gemaakt. De crackers zijn heerlijk en ideaal voor wat variatie in je ontbijt.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ze soms niet altijd even goed bij elkaar blijven zitten. Af en toe rol ik ze te dik met als gevolg dat ze niet goed droog worden. Dun uitrollen is dus wel een must. Maar ook als ze niet helemaal perfect zijn, zijn ze alsnog heerlijk. Merk je dat ze brokkelen eet dan gewoon met mes en vork. De smaak blijft hoe dan ook lekker.

Knapperige lijnzaadcrackers | everydayhealthy.nl

Varieer met de kruiden

Je kunt prima variëren met de kruiden die je in de crackers stopt, zodat je elke keer een andere smaak hebt. De crackers zijn heerlijk met een gekookt eitje, avocado, tomaat of gerookte zalm. (of je eigen favoriete beleg natuurlijk)

Yield: 8-10 crackers

Knapperige lijnzaadcrackers

Knapperige lijnzaadcrackers

Lekkere lijnzaadcrackers die ideaal zijn voor je ontbijt met een lekker gebakken eitje of gerookte zalm

Ingredients

  • 125 gr gebroken lijnzaad
  • 25 gr sesamzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 180 ml water
  • 3 el gedroogde kruiden naar keuze provencaalse kruiden, italiaanse,oregano
  • verder nodig:
  • bakpapier
  • deegroller of fles

Instructions

  1. Meng de zaden en de pitten met elkaar in een kom en meng met het zout. Voeg het water toe en laat dit 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een samenhangend geheel geworden. Meng de gedroogde kruiden erdoor.
  4. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Leg er nog een vel bakpapier op en druk het uit met een fles of deegroller.
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  6. Snij na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen. Zijn ze niet helemaal goed droog, keer ze dan na het snijden nog even om en laat ze nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant ook mooi droog en knapperig.