Knapperige snijbiet met pijnboompitjes

1
18

Knapperige snijbiet | everydayhealthy.nl

Snijbiet

Als je het nou hebt over vergeten groentes, dan valt snijbiet volgens mij echt wel duidelijk in die categorie. Nog meer dan schorseneren en pastinaak die je tegenwoordig gewoon weer overal kunt kopen. Snijbiet daarentegen kom je niet zo vaak tegen. Althans, niet bij mij in de buurt (maar weet jij waar het te vinden is dan hoor ik dat natuurlijk graag)

Whole30 week 3

Ik bestel het overigens online, via Hoffweb. Je kunt daar online biologische groente bestellen. Rechtstreeks van de boer. Ideaal vind ik dus ik probeer eens per week een bestelling te doen. Ik heb daar toch een beter gevoel bij dan bij de groente uit de supermarkt. Want hoe biologisch is het daar echt? Ik heb zo mijn twijfels, maar daarover wellicht later meer.

Voor nu een lekker eenvoudig recept voor knapperige snijbiet. Ik combineer het met pijnboompitjes omdat ik vind dat het wel wat extra’s nodig heeft. Verder is het simpel en wil je dit als hoofdgerecht eten voeg er dan nog wel iets van eiwitten aan toe. Een lekker gekookt ei of een stukje vlees naar keuze.

Knapperige snijbiet met pijnboompitjes

Course Groente
Prep Time 1 hour 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Servings 2 personen
Author Simone

Ingredients

 • 500 gr snijbiet
 • 2 tenen knoflook fijn gehakt
 • 1 ui gesnipperd
 • handje pijnboompitjes geroosterd
 • peper
 • zout
 • 1 el olijfolie

Instructions

 • Snij de stengels van de snijbiet los van de bladeren. De stengels hebben wat langer nodig in de wok dus handiger om die apart te doen.
 • Vervolgens snij je de stengels in stukjes en de bladeren rol je even op en snij je vervolgens in repen.
 • Verhit de wok met de olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook tot glazig. Bak tot glazig en voeg dan de stengels toe van de snijbiet. Roerbak die voor een minuutje of vijf of tot ze knapperig maar wel wat zachter zijn. Voeg het blad toe en bak dit mee tot het blad geslonken is (beetje zoals spinazie)
 • Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de pijnboompitjes eroverheen.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

1 REACTIE

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter