Home » Koolhydraatarme tonijnburgers

Koolhydraatarme tonijnburgers

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Homemade tonijnburgers

Deze topburgers zijn echt heel makkelijk om te maken. Ik gebruik hiervoor tonijn uit blik, wat het nog sneller maakt, maar wel een tikkeltje droger. Dat is heel eenvoudig op te lossen door de tonijnburgers te serveren met een lekker sausje. Kun je ook meteen de salade mee aanmaken en je hebt twee vliegen in een klap te pakken.

Koolhydraatarm

De tonijnburgers zijn bovendien koolhydraatarm dus als je een koolhydraatarm dieet volgt, past dit er prima in. Het is bovendien snel klaar en – het belangrijkste – ook nog eens heel erg lekker. Wij hebben ze inmiddels al meerdere keren gemaakt en is een nieuwe favoriet!

Heb je liever een vegetarische burger? Probeer dan zeker ook eens de bloemkoolburger uit.

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Yield: 4 stuks
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes

Doordat de burgers gemaakt zijn met tonijn uit blik willen ze snel ietsje droger worden dan een gewone burger. Serveer het daarom zeker altijd met een lekker sausje en dan is het absoluut smullen!

Ingredients

  • 2 blikjes tonijn (van 160 gr)
  • 1 ei
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1 lente-ui, heel fijn gesneden
  • ½ el mosterd
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el kokosolie

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroen
  • 1 tl citroenrasp
  • peper en zout

Instructions

    1. Meng in een kom de tonijn (even laten uitlekken voor je het in de kom doet) met het ei, amandelmeel, kokosmeel, bieslook, mosterd, bosuitje en wat peper en zout.Is het mengsel te vochtig voeg dan wat extra amandelmeel toe. Het moet bij elkaar blijven als je er een burger van maakt.
    2. Verhit een koekenpan met 1 el kokosolie en bak hier de burgers gaar en goudbruin.
    3. Maak de dressing door alle ingrediënten te combineren en serveer de burgers met een groene salade en de dressing.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares